25 Σεπτεμβρίου 2023

Ερώτηση στην Βουλή για το ρέμα “ Ξερολάκι” μεταξύ Κονταριώτισσας και Αγίου Σπυρίδωνα




Είναι γνωστό πλέον και ιδιαίτερα στους πολίτες της Νότιας Πιερίας το πρόβλημα με το ρέμα “ Ξερολάκι” μεταξύ Κονταριώτισσας και Αγίου Σπυρίδωνα όπου πολύ συχνά πλημμυρίζει μετά από έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να διακόπτεται η συγκοινωνία με τις όποιες συνέχειες έχει αυτό.


Αυτό συνέβη και κατά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel.

Επιπλέον, ένα ακόμη πέρασμα στην ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει κάθε χειμώνα παρεμφερές ζήτημα διέλευσής του. Πρόκειται για το πέρασμα από Κονταριώτισσα προς Βροντού στο ύψος της διασταύρωσης προς Άγιο Σπυρίδωνα.

Η Ελληνική Λύση μέσω του βουλευτή Ημαθίας Βασίλειου Κοτίδη κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με το θέμα.


ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 11/09/2023

Του: Βασιλείου Κοτίδη, Βουλευτή Ημαθίας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Χρόνιο το πρόβλημα διέλευσης οδηγών από το Ξερολάκι Κονταριώτισσας Πιερίας»

Κύριε Υπουργέ,


Όπως ενημερωθήκαμε από κατοίκους Νέας Εφέσου Πιερίας, κάθε φορά που πλήττει έντονη κακοκαιρία την Πιερία το ρέμα στην περιοχή Ξηρολάκι της Κονταριώτισσας (περιοχή Αγία Βαρβάρα) γίνεται αδιάβατο, με συνέπεια να διακόπτεται η διέλευση τροχοφόρων οχημάτων δια αυτής. Έτσι και πρόσφατα και μετά από νεροποντή ωρών, στο Ξηρολάκι, επί του επαρχιακού δρόμου Κατερίνης προς Δίον και στο ύψος περίπου της διασταύρωσης του Αγίου Σπυρίδωνος - Καρίτσας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω πλημμύρας. Επιπρόσθετα, όπως ενημερωθήκαμε, κι ένα ακόμη πέρασμα στην ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει κάθε χειμώνα παρεμφερές ζήτημα διέλευσής του. Πρόκειται για το πέρασμα από Κονταριώτισσα προς Βροντού. Επί των αναδειχθέντων, σας ενημερώνουμε ότι, όταν διακόπτονται οι εν λόγω διελεύσεις, τόσο οι μαθητές των τοπικών Γυμνασίων και Λυκείων εξαναγκάζονται να διανύουν διπλάσιες αποστάσεις (τόσο σε χιλιόμετρα όσο και σε χρόνο) και να κατευθύνονται, μέσω της Εθνικής Οδού, στην Κατερίνη και προς τα φροντιστήριά τους όσο και γενικότερα και οι τοπικοί αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Τέλος, οι εν λόγω κάτοικοι μας ενημέρωσαν ότι χρονίζει το ζήτημα κατασκευής γέφυρας, μέσω του ποταμού Μαυρονέρι από Νέα Έφεσο προς Κατερίνη, ένα θέμα το οποίο το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο στο παρελθόν είχε υιοθετήσει.


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να επιλυθεί το ως άνω περιγραφέν πρόβλημα;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΚΟΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

lefteria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !