24 Σεπτεμβρίου 2023

Διάβρωση ακτών Λεπτοκαρυάς





ΝΙΚΌΛΑΟΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ
ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ


Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα φαινόμενα, για το οποίο οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοτυφλουν και το προσπερνούν.
- Ετησίως χάνονται εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα ακτής και χιλιάδες κυβικά μέτρα ύλης, στην παραλιακή ζώνη Λεπτοκαρυάς.
- Η δύναμη της φύσης είναι εμφανής και με μανία καταβροχθίζει  ανελέητα εκτάσεις του αιγιαλού και όχι μόνο, κάθε χρόνο.
- Το τελευταίο μπάζωμα και η μερική βραχοποιηση, τμήματος του καταπονημένου αιγιαλού, δεν θα σταματήσουν την οργή και δύναμη της θάλασσας.
- Τα όσα έγιναν είναι ημίμετρα. Ο Νότιος κάβος Λεπτοκαρυάς, χάθηκε από την μακροχρόνια εγκατάλειψη και αδιαφορία κάθε αρμόδιου , στην διαχείριση τέτοιου φαινομένου.
- Ουδείς εξ αυτών παραδειγματιστηκε από ενέργειες άλλων ομοιοπαθουντων γειτονικών κοινοτήτων. Όλοι τους σφυρίζουν αδιάφορα.
- Το τραγικό επιστέγασμα στα όσα συμβαίνουν στην ακτογραμμή , είναι η αναμενόμενη απώλεια ενός μοναδικού σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων ΔΕΝΔΡΟΥ ,( φωτ. 8,9,10,11) στον αιγιαλό.
- Ένα ΔΕΝΔΡΟ ΣΎΜΒΟΛΟ, το οποίο κινδυνεύει να παρασυρθεί από την θάλασσα, η απώλεια του οποίου , θα σημάνει τον ηθικό ξεπεσμό της διοίκησης όλων των βαθμίδων της αυτοδιοίκησης.
- Δεν ξέρω ποιοι από τους εμπλεκόμενους θα νιώσουν τύψεις από μια τέτοια απώλεια, αλλά την οργή των δημοτών θα την νιώσουν σίγουρα.
- Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών της Λεπτοκαρυάς, ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια, με την απώλεια του νότιου κάβου και εξελίχθηκε ως φαινόμενο ΝΤΌΜΙΝΟ σε όλη την ακτογραμμή.
- Η παραλία μας, ο αιγιαλός μας, συνδημότες ΧΑΝΕΤΑΙ!!! Ας αφυπνιστουμε όλοι μας. Εάν σώσουμε το ΔΕΝΔΡΟ ΣΎΜΒΟΛΟ θα σώσουμε τις ακτές.
- Εάν όχι, ας αναλογιστούμε τις συνέπειες που μας περιμένουν.
- Κ. Δήμαρχε Δήμου Δίου Ολύμπου, κ. Αντιδήμαρχε και Αν. Δημάρχου και κυρία Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, καλειστε άμεσα να δώσετε λύση, ώστε να σώσετε το ΔΕΝΔΡΟ ΣΎΜΒΟΛΟ και την ακτή της Λεπτοκαρυάς.
- Καλειστε να αναλάβετε δράση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αυτό της διάβρωσης των ακτών. Μέχρι τώρα έχετε μηδενική ανταπόκριση σε αυτό.
- Και επειδή κάποιοι κακοπροαίρετοι ή καλοπροαίρετοι θέλουν όχι μόνο κριτική, αλλά και προτάσεις, θα σας προβάλω την πρόταση μου, επ αυτού, η οποία θα είναι και πρόταση του συνδιασμού ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ-ΤΗ, στον οποίο συμμετέχω.
- Επείγουσα μελέτη για την διάβρωση της ακτής, σε συνεργασία με πανεπιστημιακό ίδρυμα και τάχιστα, κατασκευή κυματοθραύστη στο σημείο του παλαιού φυσικού κάβου, μαζί με τεχνητούς υφάλους πέριξ αυτού.
- Συντοπίτες Λεπτοκαριτες και συνδημότες του Δήμου Δίου Ολύμπου, αντιδράσετε με την επιδοκιμασία σας στα αναγραφόμενα, το ελάχιστο, σε ένα τέτοιο φλέγον θέμα.
- Μην επιτρέψετε να γίνει η Λεπτοκαρυά το μελλοντικό ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ της χώρας μας.
- Αν ο Δήμος και η Περιφέρεια σώσουν το ΔΕΝΔΡΟ ΣΎΜΒΟΛΟ, θα σωθούν και οι ακτές μας. Αν χαθεί αυτό, μοιραία από την απραξία, θα υποστούμε μη αναστρέψιμη ζημιά, στον τροφοδότη τουρισμό.
ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΚΤΊΜΗΣΗ
ΝΙΚΌΛΑΟΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ
ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΌ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ-ΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !