4 Αυγούστου 2023

Ο Trans Continental Race περνά απο Πιερία!
Γνωρίζατε ότι : Ο Trans Continental Race (TCR) είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δύσκολους αυτό- οργανωμένους αγώνες ποδηλασίας στον κόσμο, που γίνεται κάθε φορά σε διαφορετικές χώρες ! Η διαδρομή ξεκίνησε φέτος από το Βέλγιο στις 23 Ιουλίου .περνά από Ιταλία, Σλοβενία, Αλβανία και τερματίζει στην Ελλάδα , Θεσσαλονίκη (αφού περάσουν από Καλαμπάκα) και είδη οι πρώτοι ποδηλάτες & ποδηλάτισσες περνάνε από την Πιερία για να τερματίσουν μετά από +3500χλμ (!!!)

Η συνηθισμένη απόσταση αυτού του αγώνα είναι από 3500 μέχρι 4500 χλμ . Οι πρώτοι ποδηλάτες τερματίζουν σε 8-9 ημέρες ενώ οι τελευταίοι μέχρι και σε περισσότερο από δύο εβδομάδες ! Περιλαμβάνει κάθε είδους έδαφος από άσφαλτο μέχρι χοντρό χαλίκι ! Κάθε ποδηλάτης μπορεί να ακολουθήσει όποια διαδρομή-δρόμο θέλει , να κάνει όσα χιλιόμετρα θέλει την ημέρα ,να ξεκουράζεται όσο θέλει ,με την προϋπόθεση να περνάει υποχρεωτικά από κάποια προκαθορισμένα σημεία έλεγχου και ειδικές διαδρομές, που έχει οριοθετήσει η διοργάνωση , και φυσικά να τερματίσει στο τέλος το συντομότερο !

Βέλγος ποδηλάτης σταμάτησε να μας πεί μια καλημέρα και για ένα κρύο νερό στο EXTREME Κατερίνης ! Τα ποδήλατα που χρησιμοποιούν είναι τα περισσότερα, αγωνιστικά τύπου Gravel. Οι συμμετοχές φέτος είναι περίπου 350 από όλο τον κόσμο και συμμετέχει ένας τουλάχιστον Έλληνας .

Αυτές τις ημέρες εάν δείτε κατάκοπους και ηλιοκαμένους ποδηλάτες και …ποδηλάτισσες στην Πιερία είναι από τον TCR , κατευθύνονται από Καλαμπάκα προς Θεσσαλονίκη !

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα : https://www.transcontinental.cc/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ /ΜΤΒ LEADER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !