29 Ιουλίου 2023

Οι χωρίς νερό ποτίστρες στην Κοινότητα Τριλόφου αιτία αφυδάτωσης των ζώων
Παρά τις υποσχέσεις για επίλυση του ζητήματος εγκατάλειψης και μεγάλων φθορών στις κοινοτικές ποτίστρες της Κοινότητας Τριλόφου από την σημερινή Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν επιλύθηκε το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς χειροτερεύει και διαιωνίζεται.

Αποτέλεσμα, η έλλειψη νερού να οδηγεί εδώ και αρκετό καιρό το ζωικό κεφάλαιο στην αφυδάτωση του και κατ’ επέκταση στην μη παραγωγή των κτηνοτροφικών προϊόντων. Μάλιστα όπου υπάρχει έστω λίγο νερό, αυτό είναι μολυσμένο και κακής ποιότητας, πράγμα που είναι αδύνατο να καταναλωθεί από τα ζώα της περιοχής. Γνωρίζετε θεωρώ ότι οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων στη μη κατανάλωση νερού, γιατί πολλά ζώα δεν το προτιμούν αν δεν είναι καθαρό και υγιεινό.

Γιατί απλά το καλό νερό κρατάει γερό το ζώο και προσθέτει όρεξη για τη βοσκή.

Όλα αυτά αποτελούν τροχοπέδη στην γενικότερη παραγωγή, δεν αποδίδουν τα ζώα, αλλά και στερούν τους κτηνοτρόφους από ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Εισόδημα που δεν καλύπτει πλέον ούτε τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής.

Κύριοι, Δήμαρχε Κώστα Κουκοδήμο, πρόεδρε Κοινότητας, Δημήτρη Ελευθεριάδη και Κοινοτικό Συμβούλιο Τριλόφου.

Ως κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουμε σωρεία καθημερινών, λειτουργικών και βιοποριστικών ζητημάτων. Εσείς μας προσθέτετε ένα ακόμα. Η αδιαφορία σας σε αυτό το ζήτημα το οποίο επισημάναμε πολλές φορές, δεν έχει προηγούμενο.

Αντί να μας στηρίξετε ως οφείλετε, μας αφήνετε στην τύχη μας. Δεν πάει άλλο. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι όπου ο ζεστός καιρός πολλαπλασιάζει το πρόβλημα.

Μην διανοηθείτε και μας αραδιάσετε … παχιά προεκλογικά λόγια. Δεν σας πιστεύουμε.

Γιώργος Ραπτόπουλος

Κάτοικος Τριλόφου-Κτηνοτρόφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !