30 Ιουλίου 2023

Τα χωριά της Πιερίας ερημώνουν....κάντε κάτι πριν να είναι αργά




Υποψήφιοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως και Υποψήφιοι Δήμαρχοι όλης της Πιερίας ,δεν έχουν αφήσει πανηγύρι για πανηγύρι ,εκδήλωση για εκδήλωση, χορό για χορό. Θα πει κανείς ....και καλά κάνουν. Οκ , μαζί σας. Δεν θα διαφωνήσω. Από μια άποψη καλώς πράττουν εφόσον είναι απαραίτητο να γίνουν πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό, ώστε να διεκδικήσουν περισσότερες ψήφους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αλήθεια όμως; Έτσι κερδίζει σήμερα κάποιος τις εκλογές ως Δήμαρχος ή ως Σύμβουλος ; Ακούσατε κανέναν απ'αυτούς να μιλήσουν για τα προβλήματα κυρίως των χωριών που επισκέπτονται ; Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν πλεον ούτε σχολείο, πολλά ούτε ιατρείο, φυσικά κανένας λόγος για δρόμους. Πολλά από αυτά έχουν πια μόλις 300 κατοίκους ίσως και λιγότερους....Ακούσατε κάποιον από τους υποψήφιους να προτείνει λύσεις για να διορθωθούν αυτά τα προβλήματα;




Τα χωριά της Πιερίας ερημώνουν , τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετα το άλλο, τα χωράφια παραμένουν ανεκμετάλλευτα, τα σπίτια πωλούνται σε ξένους και εμείς....Διασκεδάζουμε ; Όχι ρε παιδιά. Πρέπει να βρείτε λύσεις. Ναι να διεκδικήσετε τα αξιώματα αλλά με σοβαρές προτάσεις. Δώστε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να επιστρέψουν στα χωριά τους. Φτάνει πια με την αστυφιλία της Κατερίνης. Ο Κούκκος, η Σεβαστή, τα Αλώνια, τα Ρυάκια, ο Τρίλοφος, η Βρία, το Ελατοχώρι, τα Φωτεινά, και τόσα άλλα χωριά της Πιερίας ερημώνουν....Κάντε κάτι πριν να είναι αργά.


Χάρης Μπαζάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !