13 Ιουλίου 2023

Περισσότερα από 500.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα στους ελληνικούς δρόμους
Πρόστιμα και μάλιστα βαρύτατα περιμένουν όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη

Συγκεκριμένα την ανάγκη βελτίωσης των ρυθμίσεων οφειλών και την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ανασφάλιστα οχήματα, έθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος γνωστοποίησε, σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα, ότι «η κυβέρνηση μελετά βαρύτατα πρόστιμα για τους παραβάτες».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι αίτημα των ανθρώπων της αγοράς είναι η εφαρμογή μίας και μόνο ρύθμισης, αλλά για το σύνολο των οφειλών, καθώς μέχρι τώρα είναι πολύ μικρός ο αριθμός των οφειλετών που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις των 36, 72 ή 120 δόσεων εξαιτίας των προϋποθέσεων που υπάρχουν. «Είναι αναγκαία μία συνολική ρύθμιση για να σωθούν όσοι μπορούν», είπε χαρακτηριστικά.

Τα ανασφάλιστα οχήματα και η πλήρης εφαρμογή του νόμου που υπάρχει εδώ και 10 χρόνια ήταν το δεύτερο αίτημα του επιμελητηρίου.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου, πάνω από 500.000 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους και απαιτείται η διασταύρωση των στοιχείων από την ΑΑΔΕ, ενώ το πρόστιμο πρέπει να μεταφέρεται άμεσα στην εφορία.


Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα θέσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την επίλυση του προβλήματος, ενώ τόνισε ότι μελετά βαρύτατα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου, επίσης, θέματα που αφορούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές καθώς και τους λογιστές.


΄πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !