10 Μαΐου 2023

Συνεχίζεται η δίκη για την αρπαγή του Γυμνασιάρχη Αιγινίου




Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβιώνει το πρωτοφανές περιστατικό με την αρπαγή τού διευθυντή Γυμνασίου από μέλη της αυτοαπουκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», το Δεκέμβριο του 2021, στο Αιγίνιο Πιερίας.




Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται έντεκα άτομα, μεταξύ αυτών ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και δύο γυναίκες. Τρεις εκ των κατηγορουμένων βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.




Το κατηγορητήριο τούς αποδίδει ότι ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εκείνος έφτανε στο σχολείο και αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον μετέφεραν δια της βίας σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου τελικά συνελήφθησαν.



Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, στο σχολείο υπήρχε αναβρασμός το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν τότε λόγω του κορωνοϊού.




Περιγράφοντας το περιστατικό ο γυμνασιάρχης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ήρθαν δέκα άτομα με βήμα στρατιωτικό μέσα στο σχολείο και με περικύκλωσαν», ενώ το σκηνικό καταγραφόταν με κινητό τηλέφωνο. «Ένιωσα τρομοκρατημένος» συνέχισε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «εξευτελισμού στο πρόσωπο ενός δημόσιου λειτουργού της Παιδείας». «Κανείς δεν μου ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν» πρόσθεσε.




Υπενθυμίζεται ότι ο γυμνασιάρχης είχε οδηγηθεί στο Κέντρο Υγείας ελαφρά τραυματισμένος,(13.12.2021). Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.




Πως δρούσαν




Υπενθυμίζεται ότι όπως εκτιμούν οι Αρχές, η επίθεση στο Γυμνάσιο Αιγινίου οργανώθηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».




Μια γυναίκα ενημέρωνε η ίδια για τον τόπο και την ώρα της επιθέσεις τους υπόλοιπους «Θεματοφύλακες» υποστηρίζοντας σε αναρτήσεις της στα social media, ότι έχουν επιτάξει όλα τα σχολεία της Ελλάδος.




Ένα ετερόκλητο παζλ προσωπικοτήτων αποτέλεσε την «Ομάδα Εφόδου» των «Θεματοφυλάκων». Εννέα άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 40-75 ετών. Ανάμεσά τους ένας απόστρατος αξιωματικός, αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες.




Τρεις εξ αυτών είχαν τα παιδιά στους στο συγκεκριμένο σχολείο στο Αιγίνιο. Επικεφαλής ένας ηλικιωμένος με μπουρνούζι ο οποίος, είναι ο άνθρωπος που φέρεται στις δημοσιεύσεις να έχει στείλει έγγραφα «επίταξης» σε όλα τα σχολεία της χώρας.




Η γυναίκα στην σελίδα της οποίας γινόταν η ενημέρωση των «Θεματοφυλάκων» είναι ηθοποιός και χορεύτρια της περιοχής της Πέλλας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας μαρμαροτεχνίτης.

Topontiki.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !