6 Μαΐου 2023

Έκαναν έξωση σε 81χρονο με αναπηρία -Κοιμήθηκε στην βεράντα !




Το πιο απάνθρωπο πρόσωπο έδειξε το κράτος σε έναν 81χρονο άνδρα με αναπηρία, από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής. Οι αρχές πέταξαν τον ηλικιωμένο έξω από το σπίτι του και άλλαξαν τις κλειδαριές μετά την έξωση, με αποτέλεσμα ο ίδιος να περάσει όλη τη νύχτα της Πέμπτης στη βεράντα του σπιτιού του, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την Πέμπτη (4/5) δικαστικός επιμελητής, παρουσία 20 αστυνομικών και με τη συνδρομή κλειδαρά, στην κυριολεξία πέταξαν τον 81χρονο έξω από το σπίτι, καθώς η οικία του περνά στα χέρια αλλοδαπού νέου ιδιοκτήτη.

Όπως καταγγέλλει η κόρη του ηλικιωμένου, Αναστασία Τζοχουνίδου, στην Politic.gr δεν τους επέτρεψαν να πάρουν ούτε κάποια από τα πράγματα μέσα από το σπίτι τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εφτά η ώρα το πρωί εισέβαλε δικαστικός επιμελητής με 20 αστυνομικούς και κλειδαρά και με την βία τον έβγαλαν έξω από το σπίτι».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φώτιος Μπαμπάνης κάνει λόγο για πολλές παραβάσεις και παρανομίες. «Όλες οι διαδικασίες που έλαβαν χώρα είναι άκυρες και παράνομες» δήλωσε, γι’ αυτό το λόγο ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος. Όπως εξηγεί, «προσήλθαν να συνδράμουν την διαδικασία αποβολής σύσσωμη όλη η αστυνομική δύναμη των Νέων Μουδανιών προεξάρχοντος του ίδιου του διοικητή του τμήματος, ο οποίος παρανόμησε διότι με όλες αυτές τις πράξεις τις οποίες προέβησαν δηλαδή να βγάλουν τον άνθρωπο στο δρόμο τον εξέθεσαν σε κίνδυνο ζωής».

Ο 81χρονος πέρασε όλη τη νύχτα στη βεράντα του σπιτιού σκεπασμένος με μια κουβέρτα, καθώς η κλειδαριά αλλάχτηκε και δεν μπορούσε να μπει στο σπίτι του. «Εδώ είναι το σπίτι μου, που να πάω;», αναρωτιόταν ο ηλικιωμένος.

Πώς έχασε το σπίτι του o 81χρονος

Το σπίτι του 81χρονου βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο για 150.001 ευρώ, ενώ η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο ηλικιωμένος άνδρας έχει χάσει το ένα του πόδι και κινείται πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο. Το σπίτι του βγήκε σε πλειστηριασμό, καθώς ο ίδιος ήταν εγγυητής σε δάνειο του γιου του, που δεν αποπληρώθηκε εξ’ ολοκλήρου. Σύμφωνα με τον 902.gr ο γιος του 81χρονου έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις.

Από τις 150.000 ευρώ, είχε απομείνει το ποσό των 50.000 ευρώ μέχρι που το δάνειο πέρασε στα χέρια των εταιρειών, που το πήραν από την τράπεζα. Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό τον Δεκέμβριο του 2022.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στο πλευρό του ηλικιωμένου, ενώ ήδη δύο φορές έως τώρα είχαν αποτρέψει την έξωση.

πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !