22 Απριλίου 2023

Φοιτητής πέρασε το Πάσχα στο αυτοκίνητο γιατί έκλεισε η εστία
Τα όνειρα της ζωής του στεγάζει εδώ και μια εβδομάδα μέσα σε ένα αυτοκίνητο ένας σπουδαστής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων στα Χανιά.


Η εστία της ΑΕΝ Κρήτης στην οποία φιλοξενούνται φοιτητές με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια έκλεισε λόγω Πάσχα, με αποτέλεσμα ο σπουδαστής να μείνει χωρίς στέγη τις ημέρες των εορτών, όπως αναφέρει το kriti360.

Ο φοιτητής ο οποίος παρακολουθεί αυτό το διάστημα θεωρητικά μαθήματα και δεν μπορεί να μπαρκάρει, βρήκε δουλειά σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά για να βγάζει τα προς το ζην και δεν κατάφερε να επισκεφθεί την οικογένειά του τις γιορτινές μέρες. Έτσι ένα παλαιό και μικρό Ι.Χ. έγινε το σπιτικό του.

Όπως είπε ο ίδιος «το κόστος ζωής στην Κρήτη για όσους φοιτητές αποφασίζουν να παραμείνουν εδώ για να σπουδάσουν ολοένα και ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο το κόστος αυξάνεται κατακόρυφα εάν κάποιος νοικιάσει σπίτι».


Εάν και αναζήτησε δωμάτιο σε πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν κατάφερα να βρει τιμή που να ανταποκρίνεται στην τσέπη του για τις δεκαπέντε περίπου ημέρες που θα ήταν κλειστή η ΑΕΝ.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !