2 Απριλίου 2023

Έκαναν «ντου» σε τάξη και τραυμάτισαν την καθηγήτρια




Εχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η βία στους σχολικούς χώρους, ωστόσο στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών προστέθηκε και η επίθεση σε καθηγήτρια από εξωσχολικούς εν ώρα μαθήματος!

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου δύο άγνωστα άτομα εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα του μαθήματος και χτύπησαν την καθηγήτρια. η οποία μεταφέρθηκε τραυματισμένη σε νοσοκομείο.

Ολα έγιναν στις 30 Μαρτίου, την ώρα του μαθήματος, όταν δύο νεαροί μπούκαραν στην τάξη, προκαλώντας αναστάτωση, με την 62χρονη καθηγήτρια να προσπαθεί να τους απομακρύνει. Τότε όμως ένας εκ των εισβολέων κλότσησε την πόρτα και τραυμάτισε την καθηγήτρια στην κοιλιά. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ πάνω στον πανικό που επικράτησε βρήκαν την ευκαιρία οι δράστες να εξαφανιστούν. Στη συνέχεια η καθηγήτρια κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου – Κορδελιού, ωστόσο βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες ήταν πιθανότατα Ρομά και γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει εμπλοκή στην υπόθεση και κάποιου μαθητή. Αν δηλαδή κάποιος μαθητής προετοίμασε το σχέδιο για την εισβολή στην τάξη και την επίθεση στην καθηγήτρια για δικούς του λόγους. Τις απαντήσεις θα δώσει η αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας λαμβάνονται καταθέσεις, αξιοποιούνται πληροφορίες και συλλέγεται υλικό από κάμερες που ενδεχομένως κατέγραψαν τους δράστες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Σταυρίδη, στο συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ. φοιτούν περίπου 2.000 μαθητές και οι δύο φύλακες δεν αρκούν. «Υπάρχει πρόβλημα, έχουμε καθημερινά παραβατικές συμπεριφορές και αυτό που θέλουμε είναι να ενισχυθεί ο δήμος μας με περισσότερη αστυνόμευση» ανέφερε.
Βίαιες συμπλοκές

Πάντως, βίαιες συμπλοκές και καταλήψεις έχουν σημαδέψει αρνητικά το συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ. χωρίς να έχει βρεθεί λύση. Σύμφωνα με μαθητές, είναι συχνά τα προβλήματα που προκαλούν αυτά τα άτομα, διακόπτουν μαθήματα και τραμπουκίζουν καθηγητές, για αυτόν τον λόγο ζητούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους. Σημειώνεται πως είναι το ίδιο σχολείο όπου πέρυσι είχε ανοίξει «βεντέτα» μεταξύ μαθητών που έκαναν κατάληψη και νεαρών ακροδεξιών, με τη λύση να τη δίνουν τα ΜΑΤ.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !