3 Απριλίου 2023

Αποφυλακίστηκε αν και καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, σε 401 χρόνια φυλάκισης !

 


Ανατριχίλα προκαλεί η είδηση ότι ο Νίκος Σειραγάκης, ο προπονητής που είχε καταδικαστεί για εγκλήματα σε βάρος 36 παιδιών στην Κρήτη, αποφυλακίστηκε.

Ο προπονητής  που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια κάθειρξης, βρίσκεται εκτός φυλακής 12,5 χρόνια μετά από τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του goodnet.gr, το συμβούλιο των φυλακών Τριπόλεως έκανε δεκτό την αίτησή του για αποφυλάκιση με τον όρο να εμφανίζεται στο ΑΤ της περιοχής όπου βρίσκεται ο τόπος κατοικίας του, δύο φορές το μήνα. Επιπλέον, του επιβλήθηκαν όροι να μην επιστρέψει σε καμία περιοχή της Κρήτης και να μην έχει καμία επαφή με ανήλικο χωρίς την παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια. Παράλληλα, θα πρέπει να παρακολουθείται από ψυχίατρο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρία χρόνια, ο προπονητής είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών και συνελήφθη εκ νέου επειδή είχε παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισης. Η αποφυλάκισή του είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων. 

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία έγιναν 220 με τη συγχώνευση, ενώ σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25. Με το νέο ποινικό κώδικα μειώθηκαν στα 20. Την ίδια ποινή του επέβαλλε και το Εφετείο. Πλέον, 12,5 χρόνια μετά, ο Σειραγάκης κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !