24 Απριλίου 2023

27 έργα στα όρια ευθύνης της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο, εκ των οποίων τα 13 στην Πιερία !




Τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Πιερίας κάλεσε σε συνάντηση στις 8 Απριλίου η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, προκειμένου να τους ενημερώσει ως όφειλε θεσμικά, για την συνάντησή που είχε με εκπροσώπους της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από τα εκτελούμενα έργα στην περιοχή. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν τελικά και εκπρόσωποι της παραχωρησιούχου εταιρείας.


Αυτό το οποίο θέσαμε ως ΕΞΕΠ είναι ότι παρότι επιθυμούμε έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο, κατά τους θερινούς μήνες δεν πρέπει να εκτελούνται εργασίες που δημιουργούν τεράστια ταλαιπωρία. Σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας στα όρια ευθύνης εκτελούνται αυτήν τη στιγμή εργασίες σε 27 σημεία εκ των οποίων τα 13 είναι στην Πιερία και μάλιστα τα 9 από την Κατερίνη έως το Κλειδί, ενώ η βόρεια έξοδος της Κατερίνης παραμένει για 14 περίπου μήνες κλειστή χωρίς εργασίες χρησιμοποιούμενη ως “εργοταξιακή είσοδος” στην υπογειοποίηση για εργασίες οι οποίες εκκρεμούν από το 2008», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Ηρακλής Τσιλτακίδης.

Επιθυμητά τα έργα, αλλά με σεβασμό στην τοπική κοινωνία

Η θέση των παρισταμένων θεσμικών εκπροσώπων ήταν ομόφωνη στο ότι ο προγραμματισμός των -οπωσδήποτε επιθυμητών από όλους- έργων πρέπει επιτέλους να σέβεται την τοπική οικονομία η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον Τουρισμό.

Στην συνάντηση, εκτός των φορέων μας που είχε αποστείλει η ΕΞΠΕ τις επιστολές ήδη από τον Ιούνιο 2022 δηλαδή την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πέλλας Ημαθίας Πιερίας, το Υπεραστικό Κτελ Πιερίας ,την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Πιερίας κ. Ξ. Μπαραλιάκος,, η κ.Α. Μάνη-Παπαδημητρίου, ο κ. Σ. Χιονίδης, η κ. Μ. Σκούφα, ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Λιόλιος Δ, καθώς και οι Δήμαρχοι Κατερίνης κ.Κ. Κουκοδήμος, Δίου – Ολύμπου κ. Ε. Γερολιόλιος, και ο Αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Καθάριος Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !