28 Μαρτίου 2023

Τέλεση Μνημοσύνου των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος πεσόντων στη Μάχη του Λιτοχώρου




Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, στο Λιτόχωρο, θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Χωροφυλάκων και των Στρατιωτών που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος στον Σταθμό Χωροφυλακής και στο Μεταβατικό Απόσπασμα, καθώς επίσης και υπέρ της ψυχής της εθνομάρτυρος Ευαγγελίας Λαλουμίχου, κατά την ομώνυμη μάχη του Λιτοχώρου, ημέρα διεξαγωγής των πρώτων, μετά από 10 χρόνια, εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, τη νύχτα της 30ης προς ξημερώματα 31ης Μαρτίου 1946.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση που θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, θα τελεστεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων, στο Πάρκο.


ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας καθώς και οι συγγενείς των θυμάτων, που διοργανώνουν την εκδήλωση αυτή, ΔΕΝ έχουν καλέσει κανένα κόμμα και καμία κομματική ή ιδεολογική οργάνωση, διότι η Επιμνημόσυνη Δέηση ΔΕΝ έχει κομματικό / ιδεολογικό χαρακτήρα αλλά τελείται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων.

Η ευταξία, η σεμνότητα και η ευπρέπεια ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επικρατήσουν προς αποφυγή οιασδήποτε επιδίωξης για πολιτική / κομματική ή ιδεολογική εκμετάλλευση αυτής της εκδήλωσης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα 8.30 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.

Ώρα 10.15 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση.

10.45 π.μ. Μετάβαση στο Ηρώο.

11.00 π.μ. Χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ), κ. Αναστάσιο Παπαμιχαήλ.

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Ανάγνωση κειμένου ομιλίας του μοναδικού επιζώντα της μάχης στο Μεταβατικό Απόσπασμα, κ. Νικολάου Παπακωνσταντίνου, από αντιπρόσωπό του.

Κεντρική ομιλία, για το ιστορικό της ημέρας, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, κ. Δημήτριο Αδαμόπουλο.

Προσκλητήριο Νεκρών.

Κατάθεση στεφάνων.

Εθνικός Ύμνος.

Πέρας εκδηλώσεως.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Αδαμόπουλος                                         Γεώργιος Γεωργιάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !