23 Μαρτίου 2023

Αιτήματα εργαζομένων Δήμου Δίου Ολύμπου




Την Τετάρτη 22 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στο Δήμο Δίου Ολύμπου με το κοινωφελές πρόγραμμα της ΔΥΠΑ καταθέσαμε υπογεγραμμένο αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο γραπτό μας αίτημα ζητάμε από το Δήμο Δίου Ολύμπου να χορηγήσει άμεσα όλα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όσους εργαζόμενους δεν τα έχουν λάβει καθώς και να αποζημιώσει όλους τους εργαζόμενους για τα αναλώσιμα Μέσα Ατομικής Προστασίας (πχ γάλα) που δεν έχει λάβει κανείς εδώ και πολύ καιρό.

Επίσης ζητάμε από το Δήμο Δίου Ολύμπου να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να παραμείνουμε στις θέσεις εργασίας μας και μετά τη λήξη των συμβάσεών μας που τυγχάνει κατά την έναρξη της θερινής περιόδου ( 21 Ιουνίου) με ορίζοντα τη μονιμοποίησή μας στο φόντο της σοβαρής υποστελέχωσης και υπολειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου εδώ στον τόπο μας και γενικότερα σε όλη τη χώρα. Επισημαίνουμε επίσης ότι τό πρόβλημα της υποστελέχωσης προϋποθέτει καί την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού.

Στη βάση των παραπάνω ζητημάτων, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς του νομού να υποστηρίξουν το αίτημά μας ως αφορμή να ανοίξει πλατιά η συζήτηση για την αναγκαιότητα διασφάλισης μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλο τον ενεργό πληθυσμό σε μια περίοδο που το τσουνάμι της ακρίβειας, η ενεργειακή κρίση και η πλήρης ελαστικοποιήση της εργασίας, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στα λαϊκά νοικοκυριά τα οποία συσσωρεύονται και διογκώνονται για τις νεότερες γενιές.

Επίσης η άμεση χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινό αίτημα για λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις μετακινήσεις αλλά και στους οικισμούς που παραμένουν εκτεθειμένοι σε έκτακτα καιρικά και φυσικά φαινόμενο λόγω της έλλειψης ουσιαστικών αντιπυρικών, αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών μέτρων.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας σε ομοφωνία και κοινές ενέργειες.

Επιτροπή εργαζομένων στο Δήμο Δίου Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !