11 Μαρτίου 2023

Γερμανοί και Ελβετοί πέταξαν τα τρένα που αγόρασε η Ελλάδα




Η τραγωδία στα Τέμπη έφερε στο προσκήνιο δυσλειτουργίες στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, πιθανές ελλείψεις στην εκπαίδευση του προσωπικού και την καταλληλότητα ή μη των τρένων.

Τα περίφημα ETR 470, που κυκλοφορούν στις ελληνικές ράγες, είναι τα τρένα που η Ελβετία προ 20ετίας ονόμαζε «Pannenzug», που σημαίνει «τρένο της βλάβης».

Αν και οι αμαξοστοιχίες ETR 470 εξυπηρετούσαν μόνο το 1% της σιδηροδρομικής κίνησης στην Ελβετία, «το 50% των παραπόνων των πολιτών ήταν γι’ αυτα τα τρένα» παραδέχεται ο πρώην επικεφαλής των ελβετικών Γραμμών, Benedikt Weibel.
Οι φωτιές στα βαγόνια

Στις 11 Απριλίου του 2006 ένα Pendolino ETR 470 που ταξίδευε νότια από την Στουτγάρδη, έπιασε φωτιά μέσα σε σήραγγα. Οι επιβάτες του τρένου κατάφεραν να απομακρυνθούν με τη βοήθεια ενός δεύτερου σιδηροδρομικού υπαλλήλου που έτυχε να ταξιδεύει με αυτό το τρένο. Το περιστατικό οδήγησε τα συνδικάτα να απαιτούν την υποχρεωτική παρουσία δύο ειδικά εκπαιδευμένων εργαζόμενων στα τρένα.

Μια άλλη φωτιά ξέσπασε σε ένα ETR 470 τον Μάιο του 2011, μόλις πέντε λεπτά πριν εισέλθει στη σήραγγα Gotthard μήκους 15 χιλιομέτρων, ενώ το 2012, ένα ETR 470 έπιασε φωτιά στον κεντρικό σταθμό της Ζυρίχης.




in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !