14 Φεβρουαρίου 2023

Αναστάτωση για UFO στη Χαλκιδική ;
Ιπτάμενα αντικείμενα εμφανίστηκαν να κινούνται χθες στον νυχτερινό ουρανό πάνω από τη Χαλκιδική, με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς να παράγουν τον παραμικρό θόρυβο, αναστατώνοντας τους κατοίκους.


Τα φωτεινά αυτά αντικείμενα χάνονταν σε συγκεκριμένο σημείο του ουρανού, ή έσβηναν τα φώτα τους, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται ξαφνικά.


Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως τα φωτεινά αυτά σήματα τα οποία εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής δεν είναι παρά οι δορυφόροι της εταιρείας SpaceX του Ίλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου, δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.


Σύμφωνα με το techgear.gr, οι δορυφόροι αυτοί παραμένουν σε τροχιά σε ύψος μόλις 1600km και ο καθένας τροφοδοτείται από μόλις ένα ηλιακό panel. Όλοι μαζί σχηματίζουν αυτό το δίκτυο που θα μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητα έως 1Gbps και με μέγιστη καθυστέρηση μόλις 25ms, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Το σχέδιο του επιχειρηματία για να καλύψει όλη τη Γη με πρόσβαση στο Internet έρχεται όμως σε πλήρη αντίθεση με τους παρατηρητές του νυχτερινού ουρανού, αφού αστρονόμοι και αστροφωτογράφοι υποστηρίζουν ότι οι δορυφόροι αυτοί, υπό συγκεκριμένη γωνία, μπορούν να γίνουν πιο φωτεινοί από την Αφροδίτη ή τον Δία, αντανακλάντως με τους ηλιακούς συλλέκτες τους το φως του ήλιου, κάτι που τους κάνει ορατούς με γυμνό μάτι, σε πολύ σκοτεινούς ουρανούς.

“Λαμβάνουμε ορισμένα βασικά βήματα για τη μείωση της φωτεινότητας των δορυφόρων. Θα πρέπει να είναι πολύ λιγότερο αισθητή η παρουσία τους κατά τη διάρκεια της αύξησης της τροχιάς αλλάζοντας τη γωνία του ηλιακού πλαισίου, ενώ σε όλους τους δορυφόρους θα μπουν σκίαστρα, ξεκινώντας από την παρτίδα εκτόξευσης 9”, είχε απαντήσει ο επιχειρηματίας μέσω Twitter.


Πηγή φωτό: fb group “Θεσσαλονίκη – Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα”
seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !