18 Φεβρουαρίου 2023

Αγιογραφικός Οίκος «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΡΡΗ» στον Σβορώνο




Ο Κώστας Σαρρής είναι γεννημένος στο Σβορώνο Πιερίας, όπου ζει και εργάζεται. Από νεαρή ηλικία αγάπησε την ζωγραφική και αυτό τον έκανε να ασχοληθεί νωρίς με την τέχνη. Σπούδασε στην σχολή σχεδίου CATENALE, τη σύγχρονη διεθνή μέθοδο σπουδών. Έπειτα από αυτήν την εμπειρία, διδάχτηκε τα μυστικά της ζωγραφικής κοντά στον μεγάλο δάσκαλο Αναστάσιο Γκόγκο στην Κατερίνη και εν τω μεταξύ άρχισε να ασχολείται με την βυζαντινή αγιογραφία. Τα επόμενα χρόνια μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται στα εργαστήρια των Bουτσινά πρώτα και κατόπιν του Γεωργιάδη, όπου ολοκληρώνεται σαν αγιογράφος.



Στην συνέχεια κοντά του, ο αδελφός του Γιώργος μαθαίνει τα μυστικά της τέχνης. Το 1992 ιδρύουν στον Σβορώνο Κατερίνης τον «Αγιογραφικό Οίκο» και αγιογραφούν μαζί διάφορους ναούς.

Στον Αγιογραφικό Οίκο διατηρούνται οι βασικοί κανόνες της Βυζαντινής αγιογραφίας, ενώ ο καλλιτέχνης με την βιωματική πινελιά δημιουργεί προσωπική χροιά στην τεχνική του.


Έργα των αδελφών Σαρρή βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε πολλούς ιερούς ναούς, σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα < Πιερία – Βέροια – Γιαννιτσά – Γιάννενα – Ελασσόνα – Λειβαδιά –Κοζάνη> καθώς επίσης και στο Edmonton του Λονδίνου.



Παύλου Μελά 14
Σβορώνος Κατερίνη, ΤΚ 60100
Τηλ: 2351030334 Κινητό: 6977830439

email: sarris.kostas55@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !