15 Φεβρουαρίου 2023

Νέο δάσος με 300.000 δέντρα ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη
Η Θεσσαλονίκη θα έχει σε λίγο διάστημα ένα νέο δάσος με μονοπάτια για πεζοπορία και άθληση, στην περιοχή της Ευκαρπίας…

Ένα περιαστικό δάσος αναψυχής με 300.000 νέα δέντρα διαφορετικών ειδών, δασικούς δρόμους και μονοπάτια για πεζοπορία και άθληση, εγκαταστάσεις για ξεκούραση μικρών και μεγάλων, μία υπέροχη ρεματιά που στις κοίτες της θα φυτευτούν πλατάνια, ετοιμάζεται να «γεννηθεί» στη δυτική Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Ευκαρπίας του δήμου Παύλου Μελά.
Η ιδέα για τη δημιουργία ενός περιαστικού δάσους αναψυχής, το οποίο θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης και θα έχει απεριόριστη θέα προς τον Θερμαϊκό Κόλπο, ανήκει στον επιχειρηματία και Πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρίας Β. Ελλάδας Σταύρο Ανδρεάδη, που αναλαμβάνει, μέσω δωρεάς, να μετατρέψει μια έκταση 3000 στρεμμάτων σε σύγχρονο πνεύμονα πρασίνου.

Ο χώρος που επιλέχτηκε και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα μεταμορφωθεί βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ. Ουσιαστικά είναι δύο λόφοι που χωρίζονται με μία ρεματιά και βρίσκονται δίπλα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δερβενίου, εκεί όπου για χρόνια ήταν χωματερή της Θεσσαλονίκης.
Ο χώρος πρέπει να περιφρουρηθεί από τα κοπάδια κατσικιών της περιοχής, να περιφραχθεί και να δημιουργηθούν υποδομές ώστε να έλξουν τον κόσμο στην περιοχή, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Σταύρος Ανδρεάδης. Μάλιστα ο κ. Ανδρεάδης προσφέρθηκε να αναλάβει και τη συντήρηση των νέων εγκαταστάσεων για μια πενταετία.

Είναι μια πρωτοβουλία που θα λύσει, σε έναν βαθμό, την έλλειψη πράσινου στην δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Σάββας Σερασίδης πρώην δήμαρχος Παύλου Μελά.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !