10 Ιανουαρίου 2023

Προσεχώς Μουσείο Περιβάλλοντος και Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Μόρνα




Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου και με απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας παραχωρούνται – κατά χρήση – στον Δήμο Κατερίνης, τα δασικά κτίρια του «Παλαιού Εργοστασίου Ξυλείας», στον οικισμό Σκοτεινών (Μόρνα), της Τοπικής Κοινότητας Φωτεινών.

Σκοπός της κατά χρήση παραχώρησης που έρχεται να ικανοποιήσει ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων με την δημιουργία Μουσείου Περιβάλλοντος και δασικών εργασιών, Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ξενώνα, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, έκθεσης τοπικών οικολογικών προϊόντων κ.α.

Το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, θα υπογραφεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο Κατερίνης (1ος όροφος, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

«Η παραχώρηση κατά χρήση του παλαιού Κρατικού Εργοστασίου Επεξεργασίας Ξυλείας στον Δήμο μας είναι πλέον γεγονός. Ένας εμβληματικός χώρος που επί δεκαετίες ερήμωνε φιλοδοξούμε να αποτελέσει και πάλι ορόσημο για την Κατερίνη, την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής του Εργοστασίου Επεξεργασίας Ξύλου, θα ακολουθήσει μετάβαση στα Σκοτεινά (Μόρνα) Πιερίων και περιήγηση στις εγκαταστάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !