8 Νοεμβρίου 2022

Μπαλτζώης: Σε έναν πόλεμο με την Τουρκία θα νικήσουμε, ας προετοιμαζόμαστε
Tην άποψη ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία» εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Review» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης.

«Οι στρατιωτικοί οφείλουν να προετοιμάζουν τις ένοπλες δυνάμεις και η κυβέρνηση το λαό. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τους Τούρκους και σε έναν πόλεμο θα νικήσουμε», πρόσθεσε.


Παράλληλα επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «η Τουρκία εφαρμόζει ένα δόγμα πολλαπλών κρίσεων θέλει να μας παρασύρει σε θερμό επεισόδιο για να εκβιάσει διαπραγματεύσεις Η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρίς πόλεμο είναι ανανδρία, προδοσία. Εμείς δεν πιστεύουμε στην ήττα. Αν πιστεύαμε, θα πηγαίναμε σε συμφωνία».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρεται στις διεθνείς εξελίξεις ενώ παράλληλα κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου για ενέργειες που συμβαίνουν σε γειτονικά με τη χώρα μας κράτη.

«Η πέμπτη φάλαγγα υπάρχει και λειτουργεί εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων», τονίζει. «Πολλοί άνθρωποι με δημόσιο λόγο είναι στο payroll της Τουρκίας», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Ο πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ μιλά μεταξύ άλλων για τις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, για τον εξοπλισμό των νησιών αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Tην εκπομπή παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Μαζάνης και Ιρένα Αργύρη

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή Review:

https://www.youtube.com/watch?v=V0F18cE6Dq4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !