2 Νοεμβρίου 2022

Κατερίνη: Κυνήγησε με τσεκούρι και πριόνι τον γείτονα του
Ένα ασυνήθιστο περιστατικό είχε σημειωθεί στο κέντρο της Κατερίνης τον Νοέμβριο του 2021, καθώς ένας άνδρας επειδή είχε κόντρα με τον γείτονα του, άρπαξε ένα τσεκούρι και ένα πριόνι και τον κυνήγησε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 46χρονο δράστη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών, επειδή αποπειράθηκε να προκαλέσει σωματικές βλάβες στον 49χρονο γείτονά του.


Μάλιστα, ο 49χρονος γλίτωσε, γιατί ο δράστης γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα το θύμα να τον ακινητοποιήσει και να τον αφοπλίσει.

Μεταξύ των δύο γειτόνων φαίνεται να σοβούσε κόντρα, με αφορμή προγενέστερο περιστατικό, όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 46χρονος κατηγορούμενος ούρησε κοντά στο σπίτι του 49χρονου γείτονά του. Έκτοτε φαίνεται πως ακολούθησαν κι άλλα επεισόδια μεταξύ τους, με αποκορύφωμα αυτό, για το οποίο ο 46χρονος κατέστη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μετατροπή της κατηγορίας

Το δικαστήριο μετέτρεψε τελικά την κατηγορία σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, πράξη για την οποία τον έκρινε ένοχο, όπως επίσης για απειλή, εξύβριση και παράνομη οπλοφορία. Η ποινή αποφασίστηκε να ανασταλεί επί τριετία, υπό τον όρο της απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας με το θύμα.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να τον πειράξω, ήθελα απλά να τον τρομάξω» είπε στην απολογία του ο 46χρονος. «Ήλπιζα ότι θα μου ζητούσε μία συγγνώμη» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Από την πλευρά του, το θύμα στην κατάθεσή του στο δικαστήριο σημείωσε πως σώθηκε από τύχη. «Είχα Άγιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !