14 Οκτωβρίου 2022

Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης συγκροτείται στα ΚΑΠΗ Κατερίνης




Τα ψυχοκοινωνικά ζητήματα που μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή των ηλικιωμένων ποικίλουν. Το πένθος για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η κοινωνική απομόνωση, η αντιμετώπιση ενός βίαιου περιστατικού ή ακόμα και η αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου είναι μόνο μερικά από αυτά.

Αξιολογώντας τις ανάγκες των ηλικιωμένων, σε μία κοινωνία που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, τα ΚΑΠΗ Κατερίνης ξεκινούν εβδομαδιαίες ομαδικές συναντήσεις με ψυχολόγο. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ψυχολογική υποστήριξη, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και η συμμετοχή σε δραστηριότητες που βελτιώνουν το δυναμικό των ηλικιωμένων σε γνωστικό, καθώς και συναισθηματικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Γιάννης Νταντάμης, στηρίζοντας την δράση αυτή τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που πρέπει να δίνουμε στην κοινωνικοποίηση των ηλικιωμένων αλλά και στην διατήρηση της συμμετοχής τους στη ζωντανή και αλληλεπιδρούσα κοινωνία των πολιτών. Η ψυχολογική υποστήριξη που φροντίζουμε να παρέχουμε στους ηλικιωμένους μας έχει πρωτίστως στόχο να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους, να είναι ευτυχισμένοι και να αισθάνονται ότι ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον με ανθρώπους που τους εκτιμούν και τους σέβονται».

Οι συναντήσεις της ομάδας ξεκινούν από την Πέμπτη 20-10-2022 και κάθε Πέμπτη 12.00-13.00 στο χώρο του Α΄ΚΑΠΗ. Παρακαλούνται τα μέλη που επιθυμούν να συμμετέχουν να το δηλώσουν εγκαίρως στα τηλέφωνα: 2351025563 Α ΚΑΠΗ & 2351079159 Β΄ΚΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !