3 Οκτωβρίου 2022

Ακυρώθηκε η λειτουργία των πλευρικών διοδίων του Πολυκάστρου
Με δυο αποφάσεις που εξέδωσε το Συμβούλιο Της Επικρατείας ακυρώνεται η λειτουργία των πλευρικών διοδίων Πολυκάστρου.

Σχετικές αιτήσεις ακύρωσης είχαν υποβληθεί το 2017 και το 2021 από τις διοικήσεις του Δήμου Παιονίας, οι οποίες συνεκδικάστηκαν και έγιναν δεκτές λόγω «αδυναμίας παρουσίασης συγκεκριμένων όρων , προϋποθέσεων και κριτηρίων που αφορούσαν την χωροθέτηση των πλευρικών διοδίων και την αντίστοιχη θέση τους σε λειτουργία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Μάλιστα, ο δήμος υπογραμμίζει ότι «οποιεσδήποτε κινήσεις τρίτων φορέων ή μεμονωμένων πολιτών πραγματοποιήθηκαν το διάστημα που εκκρεμούσε η εκδίκαση των υποθέσεων έχουν την σημασία τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλαν στο αποτέλεσμα διότι το αποτέλεσμα κρίθηκε από τους λόγους που είχαν προβληθεί από τον δήμο Παιονίας. Συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια καπήλευσης μιας επιτυχίας που κατέγραψε η συντονισμένη προσπάθεια των διοικήσεων του δήμου εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η θετική έκβαση είναι μια νίκη που κατέγραψε ο δήμος για λογαριασμό όλων των πολιτών».

Πάντως, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος εξαίρει «την αποτελεσματική προσπάθεια που κατέβαλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς που, με πολιτική παρέμβαση στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ , τον Ιανουάριο του 2021 φρόντισε να ανασταλεί άτυπα μέχρι και σήμερα η λειτουργία των διοδίων». Παράλληλα, συγχαίρει τον δικηγόρο Αλέξανδρο Πασιατά «για τον επιτυχή χειρισμό του πολύπλοκου αυτού νομικού ζητήματος».

Τέλος, στην ανακοίνωσή του ο δήμος δηλώνει ότι αναμένει «η πολιτεία να μην επανέλθει με νέα Υπουργική απόφαση για την λειτουργία των πλευρικών διοδίων Πολυκάστρου πριν την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πολυκάστρου – Μαλγάρων».

kilkis24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !