4 Σεπτεμβρίου 2022

Κατερίνη: Οι απλοί άνθρωποι συνεχίζουν να στηρίζουν, έμπρακτα, τους υγειονομικούς σε αναστολή!
Εχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση πέταξε στον δρόμο χιλιάδες υγειονομικούς, επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν στο σώμα τους τα γνωστά πλέον Μrna πειραματικά εμβoλια.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας είναι, εδώ και 12 μήνες, χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλεια και χωρίς το δικαίωμα να εργαστούν οπουδήποτε. Ωστόσο, οι πολίτες, είτε αvεμβoλίαστoι είτε εμβoλιασμέvoι (σε αντίθεση με πολλούς μεγαλόσχημους της πολιτικής αλλά και τής διοίκησης της Εκκλησίας), δεν έπαψαν να στηρίζουν έμπρακτα τους υγειονομικούς σε αναστολή.

Στήριξη στους Υγειονομικούς σε Αναστολή Εργασίας επιχείρησε να κάνει, με την κινητοποίηση των πολιτών, φίλων και μελών της, ΚΑΙ η Πρωτοβουλία Πολιτών «Φλόγα Ελευθερίας» Ν.Πιερίας, που έχει ιδρυθεί εδώ και λίγους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Φλόγα Ελευθερίας» πραγματοποίησε την τρίτη εκδήλωσή της, από τότε που ιδρύθηκε, οργανώνοντας συναυλία στήριξης των υγειονομικών σε αναστολή. Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία τού Σωματείου Εργαζομένων τού Νοσοκομείου Κατερίνης, το βράδυ τής Τετάρτης 31 Αυγούστου 2022, στο θεατράκι τού Πάρκου Κατερίνης.

Πολίτες τής Κατερίνης, αλλά όχι μόνο, βρέθηκαν στις κερκίδες τού ανοιχτού θεάτρου, χειροκρότησαν θερμά την πρωτοβουλία τής «ΦΛΟΓΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» (πρωτοβουλία όπως παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε η Ανδρεάνα Μασιάλα, εκπρόσωπος τής «ΦΛΟΓΑΣ»), ενώ καταχειροκρότησαν και την υγειονομικό σε αναστολή, Νόπη Σιδηροπούλου, που επίσης χαιρέτισε την εκδήλωση. Κατά κύριο λόγο όμως έδειξαν την αγάπη τους στους εθελοντές μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης (ορχήστρα και χορωδία) που ψυχαγώγησαν, με την αληθή έννοια του όρου, το κοινό. Και βεβαίως, οι πολίτες έδωσαν και χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν και θα αποδοθούν στους υγειονομικούς σε αναστολή, ως μία συνεισφορά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών του καθημερινού τους αγώνα.

Το τελευταίο μέρος τής εκδήλωσης ήταν και το πιο ενθουσιώδες. Το μικρό παραδοσιακό μουσικό σχήμα υπό τον Γ.-Δ. Τσιρίμπαση ξεσήκωσε το κοινό. Πολίτες, εγκατέλειψαν τις κερκίδες και μπήκαν στο χοροστάσι τού θεάτρου, χόρεψαν με την ψυχή τους τα παραδοσιακά τραγούδια που παρουσιάστηκαν από το εν λόγω σχήμα. Εκεί ολοκληρώθηκε και η εκδήλωση.

Στη συναυλία έδωσαν το «παρών», οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σάκης Γκούνας και Ασημίνα Πούλιου, καθώς επίσης και η Τοπική Σύμβουλος Δ.Κατερίνης Νόπη Βαρυτιμίδου.


Ανδρεάνα Μασιάλα: «Στηρίζουμε έμπρακτα

τους υγειονομικούς σε αναστολή οι οποίοι

αδικούνται εδώ και έναν χρόνο»!


Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό τής ΑνδρεάναςΜασιάλα, ψυχολόγου και μέλους τής συντονιστικής ομάδας «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». Ολόκληρος ο χαιρετισμός τής κ. Μασιάλα έχει ως εξής:


«Καλησπέρα σας.

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ απόψε, στην 3η κατά σειρά εκδήλωση που η «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Πιερίας διοργανώνει από την αρχή της σύστασής της, τον Δεκέμβριο 2021.

Τόσο η σύσταση της «ΦΛΟΓΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Πιερίας όσο και η δραστηριοποίησή της αποσκοπούν στη συσπείρωση και στην ευαισθητοποίηση όλων μας, όλων των συμπολιτών, εναντίον της υποχρεωτικότητας των επιβαλλόμενων υγειονομικών πράξεων, που πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματά μας, επιδιώκουν να περιθωριοποιήσουν κοινωνικά τους ανθρώπους και να τους διαχωρίσουν σε πολίτες δύο κατηγοριών.

Η «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Πιερίας επιδιώκει την αφύπνιση όλων μας για την έκπτωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας που επιχειρείται τα τελευταία 2 και πλέον χρόνια, για την έκπτωση της προσωπικής μας αυτοδιάθεσης και αξιοπρέπειας, για την έκπτωση των δικαιωμάτων στην ελεύθερη κυκλοφορία, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση αλλά και στην εργασία, αγγίζοντας, σε αυτή την τελευταία περίπτωση, την ίδια τη δυνατότητα της επιβίωσης.

Όλα αυτά τα δικαιώματα και οι ελευθερίες κατακυρώνονται στον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας των πολιτών που είναι το Σύνταγμά μας.

Για πρώτη φορά το δικαίωμα στη μη συναίνεση μιας πράξης αγνοήθηκε και αποκαθηλώθηκαν ελευθερίες και δικαιώματα κατά παρέκκλιση της νομιμότητας. Δεν πρέπει, όμως, να αποκαθηλωθούν στη συνείδησή μας, στη σκέψη μας και στον καθημερινό μας βίο. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα.

Όλοι εμείς, λοιπόν, που συναντηθήκαμε απόψε, στηρίζουμε έμπρακτα την ομάδα των συμπολιτών μας, υγειονομικών σε αναστολή, καθώς και των οικογενειών τους, που γίνανε μπροστάρηδες, βρέθηκαν κι εξακολουθούν να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα ένα χρόνο τώρα με την ανώφελη, άδικη, καταχρηστική, κατάφωρη και εκβιαστική αποστέρηση του δικαιώματος στην εργασία τους και, κατά συνέπεια, στην αξιοπρεπή διαβίωση ακόμη και στην επιβίωση.

Είναι οι άνθρωποι που η προσωπική τους αντίσταση εξισώνεται με τον αγώνα για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων μας. Και εμείς τους οφείλουμε κοινωνική αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !