9 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ




Συνάντηση ενημέρωσης για τα θέματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες της Πιερίας είχε η πρώην Βουλευτής Πιερίας, Μαρία Μίχου με την πρόεδρο του Συλλόγου Πολύτεκνων Γονέων Πιερίας και δημοτικό σύμβουλο Κατερίνης, Ασημίνα Πούλιου.

Η συνεργασία των δύο γυναικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, κυμάνθηκε σε επίπεδο ειλικρινούς και αμοιβαίας συμπάθειας, με την κ. Πούλιου να γνωστοποιεί και να σταχυολογεί στην κ. Μίχου τα επί σειρά ετών άλυτα και χρονίζοντα προβλήματα της πολύτεκνης Ελληνικής οικογένειας.

Το περίγραμμα της ενημερωτικής συνάντησης κινήθηκε και σκιαγράφησε τα φορολογικά ζητήματα, την πολιτική των επιδομάτων ενίσχυσης, τις άδειες μητρότητας, την επαγγελματική αποκατάσταση και τη δυσλειτουργία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας.

ΤΙ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Συγκεκριμένα, λόγω του σημαντικού κόστους διαβίωσης μιας πολύτεκνης οικογένειας, η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα ανακούφιζε και δεν θα αποθάρρυνε τις νέες γεννήσεις παιδιών, ενώ θεωρείται επιβεβλημένο τα επιδόματα να αποδίδονται και να αυξάνονται προοδευτικά με βάση τον αριθμό των παιδιών.

Επιπρόσθετα είναι αναγκαία η παροχή της άδειας μητρότητας, να κινείται σε πέρα των υφισταμένων χρονικών ορίων, έτσι ώστε η μητέρα να φροντίζει καθώς και να δίδει ιδιαίτερο βάρος στην επίπονη ανατροφή του μεγάλου αριθμού των παιδιών της.

Ακόμα παρατηρήθηκε όταν διορίζονται στο δημόσιο πολύτεκνοι γονείς, ανακουφίζεται οικονομικά η οικογένεια , αλλά και προκύπτει αύξηση των γεννήσεων των τόσο αναγκαίων για την ανακοπή της διαφαινόμενης γήρανσης του Ελληνικού πληθυσμού.

Τέλος η κ. Πούλιου, με σαφή την απογοήτευσή της για το ρόλο και τη συνεισφορά της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, με έμφαση στο απαρχαιωμένο πλαίσιο της αυτονομίας των περιφερειακών συλλόγων , είπε χαρακτηριστικά: «Ζητούμε επίμονα την αλλαγή του υφιστάμενου νομικού κορμού της Συνομοσπονδίας που δημιουργεί προβλήματα στην αυτοτέλεια μας και τον τρόπο μιας σύγχρονης λειτουργίας , παρεμποδίζει τις όποιες κατά καιρούς παραγωγικές μας προτάσεις και αν δεν εκσυγχρονιστεί δεν έχει λόγο ύπαρξης.»

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε την κ. Μίχου για το ενδιαφέρον της ως πολιτικό πρόσωπο στις πρωτοβουλίες και στα προβλήματα του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Πιερίας.

Από την πλευρά της η κ. Μίχου, επισήμανε: «Προσωπικά για εμένα τα θέματα των πολυτέκνων αποτελούν σημαντικό ζητούμενο γιατί και εγώ προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια. Σε πολιτικό επίπεδο για εμάς στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το δημογραφικό αποτελεί το κατ εξοχή πρόβλημα της χώρας μας και έχουμε διαχρονικά αποδείξει .έμπρακτα την υποστήριξή μας. Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη μας στα θέματα της πολυτεκνίας. Συγχαρητήρια στην κ. Πούλιου για τη συνεισφορά της καθώς και στα μέλη του συλλόγου. Την ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Γνωρίζει ότι ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !