11 Ιουνίου 2022

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Κατερίνης


 Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δυο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή : λίγο από το χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα που έχει.

Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι :


<< Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης >>

<< Blood donation is an act of solidarity >>


Ακολουθώντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας επιθυμεί να τονίσει το σημαντικό ρόλο της εθελοντικής προσφοράς αίματος στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, αναγνωρίζοντας την παράλληλα ως μια συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης και συμμετοχής, αξίες ζωής απαραίτητες όχι μόνο για την επάρκεια και την ασφάλεια του αίματος, αλλά κυρίως για την καλλιέργεια και την εδραίωση μιας κοινωνίας, όπου μικρές και καθημερινές πράξεις φροντίδας για τον συνάνθρωπο, μπορούν να κάνουν την διαφορά και να μετατραπούν σε σπουδαίες πράξεις υψηλής κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιάς.  Έπειτα από δυο δύσκολα χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας SARS-CoV-2 η συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις εθελοντισμού, όπως είναι αυτή της αιμοδοσίας, αναδεικνύουν και αποτυπώνουν αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού, που διακατέχει τον εθελοντή αιμοδότη.


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη τους στις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, έδειξαν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, την ευαισθησία τους και την ευσυνειδησία τους, στηρίζοντας και τους συνανθρώπους μας που τους είχαν ανάγκη και το σύστημα υγείας.


Η Αιμοδοσία του Γ.Ν. Κατερίνης καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες του νομού να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να προσφέρουν αίμα συμμετέχοντας στο φετινό εορτασμό.


Τόπος : Τμήμα Αιμοδοσίας. Εγκαταστάσεις του Γ.Ν. Κατερίνης.


Ημέρα : Τρίτη 14/06/2022, ώρες : 09.00-13.30 και 18.00-20.00



Σας περιμένουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !