10 Ιουνίου 2022

Αλήθειες και ψέματα...του κ. Λαγδάρη




Σε πρόσφατη δημοσίευσή του με τίτλο “Τρία χαμένα χρόνια...” ο κ. Λαγδάρης προσπαθεί για μια ακόμη φορά με ψέματα και παραπληροφόρηση να απαξιώσει όσα ανέφερα σε δημοσίευσή μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τη συμπλήρωση 3 ετών από την εκλογική νίκη του συνδυασμού μας “Θέλουμε και Μπορούμε”.

Θα πρέπει να θεωρεί πολύ αφελείς τους συνδημότες μας, αφού συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι απώλειες από την μη πραγματοποίηση της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου που ο ίδιος προσδιορίζει στα 460.000 ευρώ, “υπερκαλύφθηκαν από έκτακτες επιχορηγήσεις” 700.000 ευρώ. Πώς μπορεί να λέει τέτοια ψέματα; Οι άλλοι δήμοι που δεν έχουν Εμποροπανηγύρεις δεν έλαβαν επιχορηγήσεις λόγω COVID; Για παράδειγμα, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου που ως γνωστόν δεν διοργανώνει Εμποροπανήγυρη, γιατί έλαβε επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 746.538,57 ευρώ «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19»; Προφανώς για να καλύψει μέρος των πολλαπλών εξόδων που δημιουργήθηκαν στο δήμο αυτό, όπως και σε όλους τους δήμους εξ αιτίας της πανδημίας. Με τα ίδια έγγραφα που έγιναν οι επιχορηγήσεις στο δήμο Δίου-Ολύμπου και με την αιτιολογία που αναγράφεται παραπάνω εντός εισαγωγικών, έγιναν οι επιχορηγήσεις και στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Καλώ κάθε σκεπτόμενο συνδημότη να διαβάσει τις λεπτομέρειες που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε στις 25-2-2022, μετά την παρουσίαση του Ισολογισμού του 2020. Του Ισολογισμού που για πρώτη φορά από το 2014 ήταν πλεονασματικός. Εκεί, όχι με αοριστολογίες και ψέματα αλλά με αριθμούς και ονόματα, δίδονται στοιχεία για τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε στους δήμους η πανδημία.

Όσον αφορά το ενεργειακό κόστος, ο κ. Λαγδάρης για ακόμη μια φορά προσπαθεί να παραπληροφορήσει. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι οι παρεχόμενες από το ΥΠ.ΕΣ. επιχορηγήσεις (επιπλέον δόσεις ΚΑΠ) που ο ίδιος προσδιορίζει στα 481.454 ευρώ μπορούν να καλύψουν το σύνολο των πολύ μεγάλων αυξήσεων στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε όλα τα υλικά και τις υπηρεσίες; Ας ρωτήσει τους οικονομικούς συνεργάτες του πόσο έχουν αυξηθεί έως τώρα οι δαπάνες -για παράδειγμα- για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σχετικά με όσα απαξιωτικά αναφέρει για το προεκλογικό έντυπο του συνδυασμού μας “Θέλουμε και Μπορούμε”, του λέω για ακόμη μια φορά ότι τηρούμε και προσπαθούμε για την υλοποίηση της κάθε λέξεώς του.

Την εντιμότητα, την εργατικότητα, την ανιδιοτέλεια, καθώς και την αγάπη και φροντίδα για τον τόπο, του καθ´ ενός από εμάς, μπορούν να την κρίνουν οι συνδημότες μας και όσοι άλλοι μας γνωρίζουν καλύτερα...

10-06-2022

Αναστάσιος Δ. Μανώλας

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !