5 Ιουνίου 2022

Από άστεγη τοξικομανής καθηγήτρια Ιατρικής !

 


Η Φωτεινή Λεομπίλλα, για 18 ολόκληρα χρόνια, ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά, ενώ για 11 χρόνια δεν μιλούσε ούτε με τα παιδιά της.

Μάλιστα, συνελήφθη για διακίνηση και κατέληξε κάποια στιγμή και στη φυλακή του Κορυδαλλού, για 11 μήνες.

Ωστόσο, σε ηλικία 37 ετών, αποφάσισε να αλλάξει τη ζωής της και σήμερα, σε ηλικία 58 ετών, είναι καθηγήτρια στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα ναρκωτικά έκλεψαν 18 χρόνια από τη ζωή της Φωτεινής Λεομπίλλα

Όπως η ίδια έχει υπογραμμίσει «τα ναρκωτικά μού έκλεψαν 18 χρόνια. Αναζητούσα φροντίδα και επειδή δεν την είχα, προσπάθησα να τη βρω με λάθος τρόπο. Παντρεύτηκα έναν άντρα που ήταν επίσης εθισμένος και απέκτησα δύο παιδιά, χωρίς να μπορέσω να απεξαρτοποιηθώ. Πίστεψα ότι η μητρότητα θα άλλαζε την κατάστασή μου. Ήταν εγωιστικό, γιατί όταν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, δε σε βοηθάει ούτε ο ερχομός ενός παιδιού».Μετά από χρόνια χρήσης ναρκωτικών, συνελήφθη και κατέληξε στη φυλακή, όπου εκεί άλλαξε η ζωή της. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Ελένη», η Φωτεινή Λεομπίλλα σημείωσε «μέσα στη φυλακή έμαθα ότι ο σύζυγός μου κατέληξε από υπερβολική δόση. Δεν είχα επαφή με τα παιδιά μου για έντεκα ολόκληρα χρόνια. Γιόρταζα τα γενέθλιά τους και τις γιορτές μόνη μου. Υπήρχε η αρνητική στάση από τα πεθερικά μου, δεν μου είχαν εμπιστοσύνη, αλλά ήταν λογικό. Απεξαρτοποιήθηκα και στα 37 μου αποφάσισα να δώσω πανελλήνιες. Πέρασα στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από εκεί και μετά ήταν σαν μονόδρομος, το πτυχίο έφερε τις εξετάσεις για το μεταπτυχιακό. Λίγα χρόνια μετά διάβαζα τον όρκο στο πανεπιστήμιο. Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι στην αποφοίτησή μου βρισκόταν η κόρη μου. Βρέθηκα ξανά με τα παιδιά μου από το 2008 και μετά όταν θεώρησα ότι η μητέρα τους μπορεί να εμφανιστεί μπροστά τους».
Η Φωτεινή Λεομπίλλα κοιμόταν σε χαρτόκουτα

Και καταλήγει «κανείς δε θα μπορούσε να πιστέψει ότι ένα πλάσμα που το ’97 κοιμόταν στην Ομόνοια, μέσα σε χαρτόκουτα, θα ήταν σήμερα χρήσιμο στην κοινωνία».Επίσης, σήμερα, στα 58 της, μεταξύ άλλων, είναι σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για θέματα ναρκωτικών, αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

enimerotiko.gr

Φωτεινή Λεομπίλλα ναρκωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !