24 Μαΐου 2022

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ιδιωτικές δομές για τις γυναίκες και στην Πιερία
Δωρεάν εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν για τις ασφαλισμένες του ΕΟΠΥΥ στις αρχές Ιουνίου, με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη του προγράμματος πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης» από το υπουργείο Υγείας, βάση του οποίου σταδιακά όλοι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις, εφόσον βέβαια το επιθυμούν.
Αρχικά είχαν προγραμματιστεί οι δωρεάν εξετάσεις να ξεκινήσουν τέλος Μαρτίου, αλλά φαίνεται ότι καθυστέρησαν προκειμένου να ανακοινωθούν με τη δέουσα επισημότητα εξαιτίας βέβαια και του προεκλογικού κλίματος που υπάρχει στη χώρα μετά και τη νέα φημολογία περί πρόωρων εκλογών. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τις επίσημες ανακοινώσεις θα κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 26 Μαΐου.

Η αρχή θα γίνει με τον γυναικείο πληθυσμό χωρίς προς ώρας να έχει αποσαφηνιστεί ποιες ηλικίες θα αφορά.

Πάντως, οι πρώτες δωρεάν εξετάσεις θα είναι μαστογραφίες τις οποίες οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να τις κάνουν σε ιδιωτικές δομές χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή. Στην περίπτωση που βρεθεί κάτι ύποπτο, θα ακολουθεί υπέρηχος και ειδική εξέταση από γιατρό για περαιτέρω εκτίμηση. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr, να εξασφαλίσει ξεχωριστό κονδύλι για τους γιατρούς το οποίο δεν θα υπόκειται στο σύστημα του clawback (υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων με την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης).

Όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Υγείας, στην περίπτωση που υπάρξουν ευρήματα στη μαστογραφία, θα ακολουθεί ειδική εξέταση από ιδιώτη γιατρό, επίσης δωρεάν για την ασφαλισμένη. Μάλιστα έχει προβλεφθεί ότι θα δοθεί επιπλέον κονδύλι μέσω ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς που θα χρειασθεί να εξετάσουν ασφαλισμένες που θα παρουσιάσουν ύποπτα ευρήματα στην μαστογραφία και θα κάνουν υπέρηχο.

Να σημειωθεί ότι τόσο οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις όσο και οι επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί ότι θα αποζημιωθούν χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις από τον ΕΟΠΥΥ δηλαδή χωρίς rebate και clawback.

πηγή ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !