7 Μαΐου 2022

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Δημοτικού Αιγινίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κολινδρού




Οι μαθητές της Β΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους, κα Μπιτζιώνη Άννα, στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Κολινδρού, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022. Εκεί συνάντησαν τον κ. Χλεμέ Δημήτριο, ο οποίος τους ξενάγησε στο μουσείο και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Με πολύ μεράκι και χαρά παρουσίασε τα εκθέματα του μουσείου στους μαθητές μας και τους ενημέρωσε για τη χρήση τους και την αξία τους στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Οι μαθητές μας με πολύ ενδιαφέρον τον άκουσαν και χάρηκαν που έμαθαν για τη ζωή των προ-παππούδων τους. Εντόπισαν αντικείμενα που γνώριζαν αλλά και πολλά που τα έβλεπαν για πρώτη φορά. Ο κ. Χλεμές ως αληθινός δάσκαλος, με υπομονή έλυσε όλες τους τις απορίες και τους εξήγησε πώς τα χρησιμοποιούσαν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Οι μαθητές μας γεμάτοι πληροφορίες και εικόνες πριν επιστρέψουν στο σχολείο, τους περίμενε μια μικρή έκπληξη καθώς η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Κολινδρού χάρηκε με την επισκεψή τους και τους κέρασε κουλουράκια ενώ ο κ. Χλεμές τους παραδοσιακούς λουκουμάδες! Αφού έμειναν για λίγο στην πλατεία Κολινδρού να ξεκουραστούν και να κεραστούν οι μαθητές μας επέστρεψαν στο σχολείο μας. Τα χαμογελαστά προσωπάκια τους δήλωναν περίτρανα πόσο όμορφα πέρασαν και πόσο ανάγκη το έχουν μετά από δυόμιση χρόνια περιορισμού λόγω του covid-19.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ τον αντιδήμαρχο κ. Παραλυκίδη Κων/νο για την παραχώρηση του λεωφορείου και τον κ. Χλεμέ Δημήτριο για την όμορφη εθελοντική ξενάγηση στο μουσείο και την εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !