2 Φεβρουαρίου 2022

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Με απώλειες βαθμών και παιχτριών στη Λαμία





Οι «Πιερίδες Μούσες» χρόνια τώρα, από το 1993, στην αδιάκοπη συμμετοχή τους στα εθνικά πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου Γυναικών, δεν υστερούν ούτε στην τεχνική, ούτε στην ομαδικότητα, ούτε στην απαραίτητη δύναμη που απαιτεί το ποδόσφαιρο. Αρχή του Συλλόγου είναι ο σεβασμός της αντίπαλης ομάδας, η τήρηση των κανόνων του αθλήματος και φυσικά η συνεχής προσπάθεια για να υπάρχει ένα αξιόλογο, γυμνασμένο, τεχνικά καταρτισμένο και αξιόμαχο σύνολο ως ομάδα.

Έτσι προετοιμασμένες, αν και με απουσίες λόγω covid-19, πήγαν οι «Πιερίδες Μούσες» την Κυριακή 30-1-2022 στην Λαμία να αγωνιστούν με τις «Νηριήδες Φθίας». Για την χαρά του παιχνιδιού, την διεκδίκηση με αθλητικούς κανόνες μιας νίκης.

Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και για ένα ολόκληρο ημίχρονο κατάφεραν να κάνουν ευκαιρίες και να διεκδικούν την νίκη. Παράλληλα άντεξαν την πίεση και το – σε πολλές περιπτώσεις - σκληρό παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας.

Στο 2ο ημίχρονο η ισορροπία ανατράπηκε και δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο της απόδοσης της ομάδας. Το σκληρό παιχνίδι επικράτησε, ενώ τα λάθη στην διαχείριση επέτρεψαν στην γηπεδούχο ομάδα να επιβληθεί με τελικό αποτέλεσμα 3-0

Οι Πιερίδες Μούσες, αντιμετώπισαν για άλλη μια φορά, άλλους κανόνες ποδοσφαίρου οι οποίοι δεν ανήκουν στην τακτική και στην άποψή τους για το άθλημα.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές από τις απώλειες. Ένας σοβαρός τραυματισμός που χρειάστηκε άμεση επίσκεψη στο Νοσοκομείο και αρκετοί άλλοι τραυματισμοί.


Σε μια περίοδο που φαίνεται πως η βία έξω από τα γήπεδα ξαναεμφανίζει το σκληρό της πρόσωπο, είναι ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων και υπεύθυνων για την αθλητική συμπεριφορά, να κρατήσουν –τουλάχιστον- το Ποδόσφαιρο Γυναικών σε πλαίσια αθλητικών κανόνων. Κάθε αθλητική συνάντηση και αγώνας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα πρέπει να είναι γιορτή, απόλαυση και χαρά για τις αθλήτριες και να δίνει θετική ικανοποίηση στους ανθρώπους των σωματείων διότι όλοι και όλες αγωνίζονται και συμμετέχουν εθελοντικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !