18 Ιανουαρίου 2022

Πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις για στήριξη του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας




Με συνεχείς πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας επιχειρεί την αδιάκοπη στήριξη των διαβητικών τού Νομού και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Βασικοί στόχος τού Συλλόγου είναι α) η ενημέρωση των διαβητικών γύρω από τους κινδύνους που προκαλεί ο σακχαρώδης διαβήτης και η αντιμετώπιση αυτής της σύγχρονης μάστιγας, β) η ενημέρωση των υγιών πολιτών με σκοπό να ζουν μια φυσιολογική σωματική και ψυχική ζωή, ώστε να αποφύγουν τον σακχαρώδη διαβήτη, γ) η εφαρμογή αθλητικών και πνευματικών δραστηριοτήτων των πολιτών (από τη θεωρία στην πράξη).

Προς ενίσχυση και στήριξη των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων των διαβητικών τού Νομού (ενημερωτικών υγείας, αθλητικών, κοινωνικών κ.ά.), ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας έθεσε φέτος σε κυκλοφορία «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του 2022». Και ήδη, φορείς, σύλλογοι καθώς και συμπολίτες τής Κατερίνης και της Πιερίας ανταποκρίνονται θετικά, αγοράζοντας ημερολόγια.

Ωστόσο, η δημιουργία ενός ημερολογίου διαβητικών και η προώθησή του δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Και η πραγματική και ακριβής αλήθεια είναι ότι η ψυχή αυτής της υπόθεσης ήταν και παραμένει η Πρόεδρος του Συλλόγου, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, η οποία πρότεινε στο Δ.Σ. αυτή τη δράση και συνεχίζει να την προωθεί μάλιστα εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης υγειονομικής κατάστασης που διέρχεται η Κατερίνη, η Πιερία και όχι μόνο. Συμπαραστάτες στο έργο της, το Δ.Σ. καθώς επίσης και φίλοι/φίλες από την τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, με συνεχείς, πολυήμερες και επίπονες πρωτοβουλίες τής Προέδρου, συγκεντρώθηκε κατάλογος υποψηφίων χορηγών, από τους οποίους ανταποκρίθηκαν και στήριξαν το φετινό ημερολόγιο, το οποίο βρίσκεται προς διάθεση όλων ώστε να υποστηριχθεί το έργο του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάποια μέλη τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας προσπάθησαν πολύ και έφεραν χορηγίες. Αξιοσημείωτες είναι οι προσπάθειες των κυριών, Δωροθέας Τουλίκα και Στέλλας Τζικακόλια, που είναι μαμάδες παιδιών με διαβήτη. Οι κυρίες αυτές έφεραν πέντε χορηγούς και προώθησαν ημερολόγια και βέβαια, το ίδιο έκαναν και άλλα μέλη που αγκάλιασαν την προσπάθεια και προωθούν έως και σήμερα ημερολόγια. Επίσης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, Αναστασία Γιουμίδου, έφερε μια χορηγία. Και έπεται συνέχεια.

Παράλληλα, έγινε κατορθωτή μια επαφή με όλους τους βουλευτές της Πιερίας, ώστε να γίνουν γνωστά τα προβλήματα των διαβητικών. Όλοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι είναι δίπλα στον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας, η Διοίκηση του οποίου όμως περιμένει να δει, εκτός από λόγια, και κάποια έργα.

Για παράδειγμα, εκκρεμεί πρακτικά το σοβαρό θέμα των ανασφάλιστων διαβητικών που δεν έχουν αναλώσιμα υγείας καθώς και το δικαίωμα προσβασιμότητας των διαβητικών στην υγεία, δηλαδή το να μπορούν όλοι οι διαβητικοί να εξυπηρετούνται από το δημόσιο σύστημα.

Ο Σύλλογος Διαβητικών ήρθε σε επαφή με τον Δήμαρχο Κατερίνης και με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας οι οποίοι και αυτοί είπαν ότι θα στηρίξουν το έργο του Συλλόγου και θα είναι δίπλα του.

Δήλωση στήριξης στον Σύλλογο πραγματοποίησε επίσης το ΙΕΚ Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Κατερίνης.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας ευχαριστεί τους αρμοδίους του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη για τις δωροεπιταγές που προσέφεραν, όπως επίσης ευχαριστεί τα φαρμακεία Γιάννη Τανατζή (Κοινότητα Κούκου), και της Ελευθερίας Καραβίδα, για τις ταινίες σακχάρου αίματος που έδωσαν προκειμένου να προσφερθούν σε ανασφάλιστους διαβητικούς όπως και στα μέλη τού Συλλόγου. Στόχος τού Συλλόγου είναι, κανένας ανασφάλιστος να μη μένει χωρίς ταινίες σακχάρου αίματος καθώς είναι επικίνδυνο για την υγεία των διαβητικών να μη μπορούν να ελέγχουν τις τιμές σακχάρου τους.

Επαφές τού Συλλόγου έγιναν και με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης, Ηρακλή Τσανικιδη καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου, Σταύρο Χριστοφορίδη.

Τέλος, ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους τούς χορηγούς και συγκεκριμένα, τους φορείς, συλλόγους, επιχειρηματίες και πολίτες για την πολύτιμη συμβολή τους στη φετινή έκδοση του ημερολογίου τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !