9 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΑΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
Αποτελεί πρόκληση η εκδήλωση που διοργάνωσε η «σχολή γονέων – ανοιχτό πανεπιστήμιο Κατερίνης» που παρουσίασε τις γυναίκες σαν μηχανή αναπαραγωγής που βασικός τους στόχος είναι να γεννάνε.

Είναι σκοταδιστικές και επικίνδυνες αυτές οι θέσεις όσο και να θέλουν να τις επικαλύψουν με επιστημονικοφανή μανδύα που από πίσω κρύβουν ολόκληρη βιομηχανία και εμπορευματοποίηση τομέων της ιατρικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Φαίνεται ότι αυτά τα συμφέροντα προωθεί ο γιατρός και στέλεχος της ΝΔ Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης μαζί με τον Κωνσταντίνο Πάντο Δρ. Ιατρικής σχολής που ήταν οι εισηγητές αυτής της απαράδεκτης διαδικτυακής εκδήλωσης.

Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι καθαρά κοινωνικό – πολιτικό και καμιά γυναίκα κυρίως των λαϊκών στρωμάτων δεν πρέπει να το χρεωθεί σαν δικό της για να ξεπλυθούν οι διαχρονικές, ανάλγητες – αντικοινωνικές – αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων.

Η περιστασιακή δουλειά, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι χαμηλοί μισθοί, τα ανύπαρκτα ωράρια είναι μερικές συνέπειες νομοθετημάτων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 30 ετών τουλάχιστον και δρουν αρνητικά για την ανθρώπινη αναπαραγωγή.

Νομοθετήματα που έγιναν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που πίνουν όλοι νερό και δημιούργησαν αυτή την ζούγκλα στους εργασιακούς χώρους, στην κοινωνία γενικά, αυξάνοντας παράλληλα την ανεργία ,την φτώχεια, διαλύοντας δημόσιους τομείς κοινωνικών παροχών.

Λέξη δεν λένε για αυτές τις αιτίες οι διάφοροι κερδοσκόποι της υγείας, που αποτελούν θεματοφύλακες αυτών των πολιτικών, που θέλουν την υγεία από κοινωνικό αγαθό να την μετατρέπουν σε εμπόρευμα, όπως ο τομέας της αναπαραγωγικής διαδικασίας, του προγεννητικού ελέγχου, του τοκετού, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η αντίδραση πρέπει να είναι καθολική για την επαίσχυντη αυτή εκδήλωση από μεριάς της επονομαζόμενης «Σχολής Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης» και πρέπει να βρουν θύρες κλειστές αυτές οι απόψεις στην πόλη μας και γενικά στην Πιερική κοινωνία όπως έγινε στο «συνέδριο» που πήγε να πραγματοποιηθεί με το ίδιο θέμα στα Γιάννενα και αναβλήθηκε μετά από τις μαζικές αντιδράσεις του λαού και φορέων της περιοχής.

Ο σκοταδισμός και οι μεσαιωνικές αντιλήψεις για την αναπαραγωγική διαδικασία και την γυναίκα, που βγαίνουν από τη καρδιά του συστήματος με την μορφή του σύγχρονου πρέπει να καταρρεύσουν, όπως όλοι εκείνοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί καταναγκασμοί που εμποδίζουν την κοινωνία να εξελιχθεί και να προοδεύσει με κριτήριο την ικανοποίηση όλων την σύγχρονων λαϊκών - κοινωνικών αναγκών.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !