29 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα βήμα πριν το μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη






Σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού εντάσσεται η Θεσσαλονίκη, όπως εισηγείται η επιτροπή των επιδημιολόγων, οι οποίοι βλέπουν αυξητικές τάσεις στα κρούσματα την ώρα που το επίπεδο των εμβολιασμών είναι χαμηλό.



Παράλληλα, η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Την Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Την Τρίτη 435 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και 183 στη Λάρισα.




Την ίδια στιγμή, αύξηση παρουσιάζει το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης και περιοχών στη βόρεια Ελλάδα.


Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματιζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις ταξιδιωτών από όμορες χώρες και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο απαγορεύεται η κυκλοφορία από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. Επίσης, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !