30 Αυγούστου 2021

Αντιπεριφέρεια Πιερίας: "Οι έντονες άσπρες γραμμές βοηθούν τους οδηγούς να σταματήσουν και να επιτρέψουν τη διάβαση των πεζών»
Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η υλοποίηση έργων για την οριζόντια σήµανση των οδών με τη διαγράμμιση τμημάτων του οδοστρώματος, ώστε να αναδειχθούν εμφανώς οι διαβάσεις των πεζών.


Προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι «η ασφάλεια των πεζών κατά τη μετακίνησή τους ανάμεσα σε οχήματα όπως είναι άλλωστε το ζητούμενο στις σύγχρονες κοινωνίες που μεριμνούν για τους πολίτες τους. Η εικόνα των δρόμων μιας πόλης δείχνει τον καθημερινό πολιτισμό και το πρόσωπό της. Στους δρόμους αυτούς οι φρεσκοβαμμένες διαβάσεις πεζών βοηθούν τους τελευταίους να εντοπίσουν εύκολα το σημείο από το οποίο μπορούν να περάσουν από τη μία άκρη του δρόμου στην άλλη. Αντίστοιχα, για τα οχήματα οι έντονες άσπρες γραμμές βοηθούν τους οδηγούς να σταματήσουν στο σωστό σημείο για να επιτρέψουν τη διάβαση των πεζών», τονίζει με νόημα η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.


Στο πλαίσιο της ασφαλούς διέλευσης των πολιτών – πεζών και μαθητών στους δρόμους και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, συνεχίστηκαν οι εργασίες διαγράμμισης των διαβάσεων πεζών στις επαρχιακές οδούς ευθύνης της ΠΕ Πιερίας, ως ακολούθως:Στην 13η Επαρχιακή Οδό μέσα στους οικισμούς του Μοσχοχωρίου, της Κάτω Μηλιάς και των Φωτεινών.Παράλληλα συνεχίζεται η διαγράμμιση των διαβάσεων για τους πεζούς και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στους οικισμούς της Γανόχωρας, του Τριλόφου και των Ρυακίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !