23 Αυγούστου 2021

Ακολουθίες στην σλαβική γλώσσα σε Παραλία Κατερίνης, Λιτόχωρο και Νέους Πόρους




Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τους χιλιάδες σλαβόφωνους παραθεριστές από ομόδοξες χώρες που κατακλύζουν κατά τη θερινή περίοδο τις ακτές της Πιερίας, την Παρασκευή 27 Αυγούστου και το Σάββατο 28 Αυγούστου θα τελεστούν ιερές ακολουθίες στα σερβικά-σλαβονικά με αφορμή τον εορτασμό του Δεκαπενταυγούστου σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, το οποίο ακολουθούν πολλές σλαβόφωνες Εκκλησίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιερές ακολουθίες του Δεκαπενταύγουστου θα τελεστούν το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου στις Ενορίες Αγίας Φωτεινής Παραλίας, Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου και Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρων.

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου που συμβάλει σημαντικά στη λειτουργική εξυπηρέτηση των σλαβόφωνων παραθεριστών, αλλά και στην εμβάθυνση των φιλικών σχέσεων με τους ομόδοξους γειτονικούς λαούς της Βαλκανικής.

Ο προσκυνηματικός τουρισμός με θρησκευτική νοηματοδότηση αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους τουριστικούς φορείς της Πιερίας υλοποιούνται δράσεις με σκοπό την ανάπτυξη και αναβάθμιση του προσκυνηματικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !