22 Αυγούστου 2021

Απαγορεύεται η χρήση μάσκας....σε μοναστήρι στην Πτολεμαΐδα !
Τους δικούς του κανόνες, παρά την πανδημία και τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ακολουθεί μοναστήρι στην Εορδαία.

Μάλιστα, όποιος επισκεφτεί αυτό το διάστημα το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, θα συναντήσει στην είσοδο του, δύο πανό. Το ένα αναφέρει «απαγορεύονται οι μάσκες εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου» και το άλλο, «οι λησταί φοράνε μάσκα, οι Χριστιανοί δε φοράνε μάσκα».

Ο ηγούμενος της Μονής, ηγούμενος Μάξιμος, μιλώντας στο el.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Μονή διοικείται με νόμους εκκλησιαστικούς και όχι πολιτικούς, ενώ έθεσε και ένα ρητορικό ερώτημα: “γιατί επεμβαίνει η Πολιτεία στα θέματα της Εκκλησίας και ποιος τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα;”.


«Δεν παροτρύνω τον κόσμο να μην βάζει μάσκα, μόνο εντός της Μονής και για τη Μονή έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργούμε όπως μας λέει ο Θεός. Λυπάμαι όταν βλέπω να παραβαίνουν τον δρόμο του Θεού για χάρη των ανθρώπων», τόνισε καταλήγοντας ο ηγούμενος Μάξιμος.
“Αντάρτικο”… διαρκείας

Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο… “αντάρτικο”, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πριν από περίπου ένα χρόνο, ένας ιερέας είχε σταματήσει τη Θεία Λειτουργία διότι μία 74χρονη γυναίκα φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό. «Δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου», είπε ο ιεράς στην 74χρονη και της ζήτησε να αποχωρήσει.

Ο πατήρ που δημιούργησε το συγκεκριμένο επεισόδιο, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τόνισε ότι κορωνοϊός είναι ένα ψέμα και ότι «κάποιοι από αυτούς που πέθαναν στην Ελλάδα από κορωνοϊό πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν».

1 σχόλιο:

  1. Ο πατήρ που δημιούργησε το συγκεκριμένο επεισόδιο που αναφέρετε βέβαια, μετά από λίγο καιρό νόσησε από κορωνοϊό, νοσηλεύτηκε για μήνες και στην εντατική και ευτυχώς οι γιατροί κατάφεραν να βγει σώος. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !