26 Αυγούστου 2021

Παράνομη συγκομιδή ακτινιδίων καταγγέλλουν οι Συνεταιριστές Ημαθίας
Με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών - Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας κ. Γιαννακάκης Χρήστος καταγγέλλει την παράνομη συγκομιδή ακτινιδίων, η οποία, όπως λέει θίγει τα συμφέροντα των αγροτών και συνεταιρισμών. Καλεί δε τους Αντιπεριφερειάρχες να ελέγξουν τις Υπηρεσίες τους καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι συγκαλύπτουν τέτοιες παράνομες πρακτικές και να εφαρμόσουν το νόμο.


Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή του κ. Γιαννακάκη.Προς
Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ημαθίας
κ Καλαϊτζίδη Κωνσταντίνο


κοινοποίηση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας
κ Τζαμτζή Ιορδάνη
ΒΕΡΟΙΑ, 25/8/2021


ΘΕΜΑ : ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ


Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
μας ενημέρωσαν οι συνεταιρισμοί και μέλη μας ότι κόπηκαν παράνομα ακτινίδια τα οποία στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εξαγωγή. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή σύμφωνα με καταγγελίες φορτία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως και άλλα φορτία τα οποία κατευθύνονται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.


Επειδή αυτού του είδους οι εμπορικές πρακτικές είναι κατ΄ αρχήν παράνομες και κατά δεύτερο λόγο θίγουν τα έννομα συμφέροντα των συνεταιρισμών- μελών μας καθώς και των αγροτών -μελών μας ζητάμε να πάρετε άμεσα μέτρα κατά εκείνων των εξαγωγέων που προβαίνουν σε αυτές τις πρακτικές καθώς επίσης να ελεγχθούν από την αρμόδια διεύθυνση συγκομισθέντες οπωρώνες ακτινιδίων. Eπίσης υπάρχουν υπόνοιες ότι οι Υπηρεσίες εκτελούν πλημμελώς τους ελέγχους και κατ΄ουσία συγκαλύπτουν τις ως άνω παράνομες ενέργειες. Καθιστούμε εσάς και την Υπηρεσία σας υπεύθυνους για την εφαρμογή του νόμου.


Με εκτίμηση

Γιαννακάκης Χρήστος
Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ
OPOLITIS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !