7 Δεκεμβρίου 2017

Σύσκεψη στην Π.Ε.Πιερίας για τις ζημιές από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στην Πιερία



Σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου και παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, κ. Ιωάννη Γιώργου, για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή.




Η σύσκεψη έγινε στα πλαίσιο της άμεσης κινητοποίησης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές της Πιερίας, ενώ ζητήθηκε η άμεση συμβολή του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και στην επίσπευση της διαδικασίας ένταξης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.




Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.κ. Στέφανος Μπιτόπουλος και Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος και υπάλληλοι της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.




Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετέβη στην Πιερία, όπου και πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές μετά το πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας με το όνομα «Ευρυδίκη», που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.




Ο κ. Ιωάννης Γιώργος ενημερώθηκε λεπτομερώς από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους για το μέγεθος των ζημιών, για τις περιοχές όπου διαπιστώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα και για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών των πληγέντων που ήδη έχει ξεκινήσει.




Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε στη συγκρότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας Επιτροπών Ελέγχου, Καταγραφής και Αποτίμησης ζημιών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις και στην επιτακτική ανάγκη υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων για τη ΄΄θωράκιση΄΄ της περιοχής από μελλοντικά παρόμοια έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !