7 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Μονεμβασιάς...Δήμος 22.000 κατοίκων στο Νομό Λακωνίας

Ο Δήμος Μονεμβασιάς είναι δήμος περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων ΜονεμβασιάςΜολάωνΖάρακα , Ασωπού και Boιών. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 908,2 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 23.853 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του δήμου ορίστηκαν οι Μολάοι. Αντιστοιχεί σε μεγάλο τμήμα της παλαιότερης Επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς.

Διαίρεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Μονεμβασιάς (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):
Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Μολάων (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):
Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Ζάρακα (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):
Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Ασωπού (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):
Ο δήμος περιλαμβάνει τις πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Boιών (σε αγκύλες ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι του δήμου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον δήμο εδρεύουν 12 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι.Σε παρένθεση αναγράφεται η κατηγορία στην οποία αγωνίζονται κατά την περίοδο 2011-2012 :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !