1 Σεπτεμβρίου 2017

Κατερίνη: Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο «M.E.P. - Myhological European Paths



Η YOUTHphoria διοργανώνει στις 18-26 Σεπτέμβριου 2017 στην πόλη μας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο «M.E.P. - Myhological European Paths»!

Η νεοσύστατη ομάδα νέων από την Κατερίνη, που συμμετέχει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα σε Ισπανία, Δανία, Πολωνία και Ιταλία φέρνει το Erasmus+ στην Πιερία και προσφέρει μια μοναδική εκπαιδευτική ευκαιρία στους νέους την πόλης!


Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια του Erasmus+, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τις ημέρες του προγράμματος προσφέρεται στους συμμετέχοντες δωρεάν διαμονή και διατροφή.

Η θεματική του προγράμματος αφορά την ελληνική και ευρωπαϊκή μυθολογία, την πολιτισμική ταυτότητα, τις λαϊκές παραδόσεις, και τους θρύλους τόσο της χώρας μας, όσο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, να ξεπεράσουν προκαταλήψεις και στερεότυπα και να ενεργοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Επιπλέον το πρόγραμμα εστιάζει στην φύση και το περιβάλλον, στην προστασία τους και την διαχρονικότητα της σημασίας τους μέσα από μύθους και λαϊκές παραδόσεις.

Τριάντα νέοι από Ισπανία, Ρουμανία, Τσεχία, Ιταλία, Πολωνία και Ελλάδα θα περάσουν μια εβδομάδα μαζί, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα μοιραστούν εμπειρίες και ιδέες. Στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται διαδραστικά εργαστήρια και ομαδικές συζητήσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, παρουσιάσεις, debates, εκπαιδευτικές επισκέψεις, δημιουργικά παιχνίδια, και δραματοποιήσεις.



Προϋποθέσεις για να συμμετέχεις:

· Να είσαι άνω των 17 ετών.

· Να γνωρίζεις Αγγλικά (δεν απαιτείται πιστοποίηση).

· Να έχεις θετική διάθεση, ομαδικό πνεύμα και δημιουργικότητα.




Η ελληνική ομάδα θα αποτελείται από 1 αρχηγό ομάδας (χωρίς ηλικιακό περιορισμό) και 4 συμμετέχοντες (17-30 ετών) .




Για περαιτέρω πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο: youthphoria18@gmail.com




Εξερεύνησε την ελληνική και ευρωπαϊκή μυθολογία, μοιράσου παραδόσεις και θρύλους και να ανακάλυψε τα μυστικά του Ολύμπου και της Πιερίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !