27 Αυγούστου 2021

Κάτοικοι της Ρητίνης μιλούν για τα προβλήματα του χωριού τους




1.Υδρευση





Ζούμε πάνω στον ορεινό όγκο των Πιερίων δίπλα στις πηγές και δυστυχώς πολύς κόσμος πίνει νερό απ τα πηγάδια. Συντήρηση-καθαρισμός στις πηγές ύδρευσης, στα φρεάτια και στις δεξαμενές έχει να γίνει απ την εποχή του 1ου Δήμαρχου Πιερίων Κ Καργιωτη, αν μας διαφεύγει κάποιος άλλος ας μας συγχωρήσει. Στην αρχή της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής τοποθετήθηκε μεγάλη μεταλλική δεξαμενή η οποία ακόμη δεν έχει συνδεθεί, δεν έχει λένε οι φήμες τα απαραίτητα κονδύλια η δευακ..


2.Υλοτομία στο κοινοτικό δάσος



Τα τελευταία χρόνια,τ ο καλοκαίρι συνήθως, γινόταν διαχείριση-υλοτόμηση του δάσους που ανήκει στην κοινότητα και τα ξύλα πωλούνταν στους κατοίκους του χωριού για να ζεσταθούν το χειμώνα, Κάθε χρόνο όλο και κάτι θα ακουστεί όμως…Φέτος δε βλέπουμε να γίνεται υλοτόμηση,πως θα ζεσταθεί ο κόσμος το χειμώνα? Πέρυσι απ τη διαχείριση του δάσους στα Πιέρια το δασαρχείο μοίρασε τα ξύλα τα οποία ήταν 1,5 χωρικό [1,5κ.μ. περίπου] ανά δικαιούχο, όταν στην καλύτερη περίπτωση για να βγει ο χειμώνας χρειάζονται 8 χωρικά περίπου.


Ζούμε πάνω στο βουνό και αντί να το εκμεταλλευτούμε ‘’βγάζουμε’’ τα μάτια μας μόνοι μας.

Έχει γίνει κάτι το οποίο πρέπει ο κόσμος να το μάθει?

Γιατί παύτηκε απ τα καθήκοντά τους πρώτος πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου πέρυσι?


3.Δρόμος Ρητίνης –Λαγόραχης



Δυστυχώς το μόνο που βλέπεις σ αυτό το δρόμο είναι σημάδια εγκατάλειψης,τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως καμία ουσιαστική παρέμβαση.Λακκούβες και καθιζήσεις αμέτρητες,τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος, θάμνοι και βατσινιές έχουν κάνει το δρόμο σε ορισμένα σημεία σχεδόν μιας μόνο κατεύθυνσης,σε άλλα σημεία σε κάθε καταιγίδα κατεβαίνουν οι λάσπες απ τα χωράφια και γίνονται άκρως επικίνδυνα,τόσο δύσκολο είναι μια μέρα να σταλεί το κατάλληλο μηχάνημα να καθαρίσει ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας τις δυο πλευρές του δρόμου??? 7 χιλιόμετρα δρόμος χωρίς υπερβολή μπορεί να χρειάζονται καμιά 100 σημεία αποκατάσταση, θα στέλναμε φωτογραφίες αλλά τι να πρωτοδείξει κάποιος.. Ο δρόμος είναι επικίνδυνος κύριοι λίγο αφηρημένος ή απρόσεκτος να είσαι ..

Είναι παράληψη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όταν στις μεγάλες πλημμύρες πριν 4-5 χρόνια ο δρόμος υπέστη τις περισσότερες φθορές,και δεν τις διόρθωσε. Κάποιος όμως πρέπει να ασχοληθεί και να κάνει και πάλι το ‘’δρόμο’’ κανονικό και ασφαλή δρόμο.


Έχουν περάσει 4-5 χρόνια και δεν έχει κλείσει ούτε μια λακκούβα εν έτη 2021..

4.Αγροτική οδοποιία


Σε γενικές γραμμές αν το ζητήσεις κάτι γίνεται, στο δρόμο όμως που ξεκινάει απ το χωριό και καταλήγει στην περιοχή ζαμπρακώστας στα όρια με τη Λαγοραχη κατά μήκος του ποταμιού που τροφοδοτεί τον Πέλεκα μετά τις πλυμμήρες 4-5 χρόνια πριν δεν υπάρχει απλά δρόμος. Υπάρχουν σημεία που περνάς με τρακτέρ ή 4*4 και σημεία που περνάς μόνο με τα πόδια και αυτό προίκα απ την προηγούμενη δημοτική αρχή.


Ο δρόμος προς τη Μονή του Αγ.Γεωργίου είναι ασφαλτοστρωμένος αλλά και εκεί χρειάζονται παρεμβάσεις.



Επιτέλους φέτος πέρασε γκρέϊντερ και διόρθωσε την κεντρική οδό, που ήταν γεμάτη λακκούβες, στην περιοχή σμίξη,γιατί όμως? Για να περνάν φορτηγά…ποιο κάτω στην περιοχή παπαγιάννης εδώ και μέρες υπάρχει μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα που αφαιρεί μέσα από την κοίτη του ποταμού αμμοχάλικο, το οποίο προς το παρόν μεταφέρετε σε χώρο λίγο πιο πάνω για να στραγγίσουν τα νερά. Για που προορίζεται και για λογαριασμό ποιανού? Θα γίνει κάποιο έργο στο χωριό?



Στο χωριό κανείς δεν γνωρίζει,ή αν κάποιοι γνωρίζουν δε μιλάνε.


5.Γήπεδο


Προεκλογικά ο πρώην πρόεδρος έλεγε ότι ο τότε Δήμαρχος με παρέμβαση του έδωσε 9.000€ [αν θυμόμαστε καλά] για να γίνει αυτόματο αρδευτικό σύστημα στο γήπεδο. Σκάψανε κάτι κάνανε. Υπάρχει αρδευτικό σύστημα στο γήπεδο του χωριού μας, ολοκληρώθηκε? Λειτουργεί?

6.Φυλλάδιο, προεκλογικά

Προεκλογικά οι υποψήφιοι σας μοίραζαν ένα φυλλάδιο με τις παρεμβάσεις που θα γινόταν στο χωριό μας,κέρδισε τις εντυπώσεις.’Έχει γίνει κάτι απ αυτά?

Ο κόσμος είναι απογοητευμένος,άλλα περίμενε..

Ορθώς η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει και αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα χωριά του Δήμου, εξαιρετική κίνηση. Όμως εμείς στον τόπο μας ακόμη δεν είδαμε κάτι..

Τα χωριά, και είναι και πολλά, Οι αρμόδιοι δεν έπρεπε σε καμιά περίπτωση να ανήκουν στον ίδιο Δήμο με μια μεγάλη πόλη κάποτε έγινε τεράστιο λάθος

Υ.Γ.Το παρόν κείμενο έχει ως στόχο να αναδείξει κάποια βασικά προβλήματα του τόπου μας που δε βλέπουμε να λύνονται. Ούτε αντιπολίτευση κάνουμε, ούτε είμαστε με τον έναν ούτε με τον άλλο.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ




Κάτοικοι Ρητίνης




http://lefteria.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. ολοι ξέρουμε τα προβλήματα αλλα πάντα βγαινουν ανίκανοι και αχρηστοι.
    μετα μυξοκλαίνε και λένε οτι κάνανε λάθος..
    είμαστε άξιοι γιαυτο ΜΟΚΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ενδιαφέροντα τους όχι μόνο τον εκλεγμένων αλλα και από τους κατοίκους είναι μόνο το αλκοόλ η χρήση της καναβης οι κλοπες και η αλληλεγγύη στο σεξ τίποτα άλλο,γιαυτό σταματήστε να κλεγεστε και ο ένας να κρίνει τον άλλο για να καληψει την πάρτυ του 24ωρες το 24ωρο οι κάτοικοι της ρητίνης είναι αποροφημενοι στο αλκοόλ στην χρήση καναβης στις κλοπές,έχουνε φτάσει σε σημείο να σινεβρισκονται ερωτικά μέχρι πρώτου βαθμού συγγενείας και πάντα επί πληρωμής ή ανταμοιβή με υλικά αγαθά,μόνο αυτά είναι τα ενδιαφέροντα τους τίποτα άλλο γιαυτό σταματήστε την κλάψα αν δεν κοινηθειτε με σοβαροτητα με θάρρος και αγάπη για τον τόπο σας ούτε δρόμοι θα γίνουν ούτε τίποτα απολύτως και πάντα ρίχνετε την ευθινη στους εκλεγμενους δεν υπάρχει λόγος να ρίχνεται ευθινη πουθενά εσείς οι κάτοικοι τους ψηφίσατε και ο καθένας καθαρά για το συμφέρον του,κοινηθειτε λογικά μεθοδικά και εξυπνα για να γίνει αξιοποίηση του τόπου σας,οι δρόμοι το πρόβλημα της ύδρευσης της υλοτομίας και πάρα πολλά ακόμη διαφορετικά θα παραμείνετε έτσι και κάθε μέρα θα γίνονται χειρότερα τα πράγματα,ένα απλό παράδειγμα ο κόσμος πληρώνει τα ξύλα για να έχει την θέρμανση του το χειμώνα και ξύλα δεν εμφανίζονται,που είναι τα χρήματα άραγε;που χαθήκανε τα ξύλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !