27 Αυγούστου 2021

Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του Σέιχ Σου
Αυτοψία πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου στις εργασίες καθαρισμού του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, από την ανάδοχο εταιρεία βάση της σύμβασης που είχε με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, η κ. Πατουλίδου, μαζί με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπάμπη Στεργιάδη, βρέθηκαν στις εργασίες του εντατικού καθαρισμού που ολοκληρώνονται το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 και είχαν ξεκινήσει πριν δύο μήνες με στόχο να σαρωθεί ένα μεγάλο του τμήμα.
Σχεδόν 7.500 στρέμματα έχουν καθαριστεί μέχρι σήμερα, από τα υπολείμματα της εξυγιαντικής υλοτόμησης που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τη δράση του καταστροφικού φλοιοφάγου εντόμου, το οποίο είχε προσβάλει χιλιάδες δέντρα.

Κοντά στην περιοχή της Εξοχής, είχε στηθεί τους δύο τελευταίους μήνες, εργοτάξιο καταστροφής των κομμένων ξύλων με θρυμματισμό επί τόπου χιλιάδων κυβικών υπολειμμάτων.
Εκτός από τον καθαρισμό των υπολειμμάτων συγκεντρώθηκαν πάνω από 6.000 τόνοι από μπάζα και απορρίμματα τα οποία ήταν άκρως επικίνδυνα για την πυρασφάλεια της περιοχής.

Η κ. Πατουλίδου ανέφερε πως το τελευταίο δίμηνο στο δάσος επιχείρησαν πάνω από 60 εργαζόμενοι, που με τη βοήθεια δεκάδων μηχανημάτων συνέλλεξαν, θρυμμάτισαν και απομάκρυναν ξερά δέντρα τα οποία είχαν ήδη υλοτομηθεί.
Έκανε έκκληση στους πολίτες που επισκέπτονται το δάσος να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φέτος το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης απειλήθηκε από μία μεγάλη φωτιά και ευτυχώς την προλάβαμε επειδή ήμασταν οργανωμένοι και είχαμε τον καλύτερο συντονισμό. Στο εξής για την προστασία του δάσους ποντάρουμε και στην συνείδηση των πολιτών. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατέψουμε τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου που έχει η Θεσσαλονίκη».

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπάμπης Στεργιάδης επεσήμανε πως η Θεσσαλονίκη διεκδικεί να γίνουν περισσότερες αναδασώσεις έτσι ώστε να ενισχυθεί το πρόγραμμα που ήδη «τρέχει» και πως το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί σύστημα θερμικών αισθητήρων και ραντάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !