12 Σεπτεμβρίου 2018

13η Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα



Ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει φέτος την 13η Γιορτή Χαλβά με τη συμμετοχή του Συλλόγου Χαλβαδοποιών–Ζαχαροπλαστών και τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας.
Επίσης, χορηγός της εκδήλωσης είναι η Eurobank.

Για έκτη χρονιά στο πλαίσιο της 13ης Γιορτής Χαλβά θα γίνει Έκθεση Τοπικών Προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς σε περίπτερα που θα διατεθούν από τον Δήμο.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φημισμένου Χαλβά Φαρσάλων, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η παρουσίαση και η προώθηση προϊόντων τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Ο Σύλλογος Χαλβαδοποιών–Ζαχαροπλαστών θα προσφέρει δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες το προβαλλόμενο προϊόν, ενώ άλλα τοπικά προϊόντα θα προσφερθούν από τους παραγωγούς τους.

Η 13η Γιορτή Χαλβά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 με το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. με τίτλο «Παραδοσιακά ακούσματα και χοροί του τόπου μας», μια εκδήλωση κατά την οποία θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου Φαρσάλων και χορευτικά φιλοξενούμενων συλλόγων, ήτοι:
Πολιτιστικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων “Τα Τζουμέρκα”
Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων
Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων “Ο Ενιπέας”
Σύλλογος Αργιθεατών Επαρχίας Φαρσάλων “Παναγία η Σπηλιώτισσα”
Κρητική Αδελφότητα Ν. Μαγνησίας “Το Αρκάδι”
Χορευτικό Τμήμα ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων
Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλικίου – Ασπροποτάμου
Μορφωτικός Eκπολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού
Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθούσας “Η Λιπινίτσα”
Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων & Περιχώρων
Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Φαρσάλων “To Tσελιγκάτο”

Το ίδιο βράδυ ο Δήμος θα τιμήσει τον Νίκο Παναγιώτου, χοροδιδάσκαλο χορευτικών του Δήμου.

Στις 19:30 στην Πλατεία Δημαρχείου θα καταλήξει η 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Οργάνωση: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Επαρχίας Φαρσάλων).

• Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 20:00) οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με το 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Φαρσάλων.
Μικτή Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «musicArte»
Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας
Μικτή Χορωδία Πύργου
Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

• Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου κορυφαία ημέρα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Ώρα 20:00 Προσέλευση επισήμων
Ώρα 20:15 Ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα
Ώρα 20:45 Χαιρετισμοί Επισήμων
Ώρα 21:00 Συναυλία με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου, Ασπασία Στρατηγού

«…Ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, η αυθεντική ερμηνεύτρια Πίτσα Παπαδοπούλου, ο εξαιρετικός Στέλιος Διονυσίου και η μία από τις σπουδαιότερες φωνές της νέας γενιάς η Ασπασία Στρατηγού συναντιούνται!

Με όπλα το καλό λαϊκό τραγούδι και την ποιότητα στη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και την ισχυρή σχέση που διατηρούν με ένα μεγάλο κοινό, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Στέλιος Διονυσίου και η υπέροχη Ασπασία Στρατηγού ξεκινούν τις εμφανίσεις τους ξέροντας ότι θα κερδίσουν το στοίχημα της επιτυχίας.
Χρήστος Νικολόπουλος, 0 μεγαλύτερος λαϊκός μας συνθέτης έχει αμέτρητα τραγούδια στο ενεργητικό του και μια αξιοζήλευτη πορεία γεμάτη επιτυχίες.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου, η κυρία του λαϊκού πενταγράμμου με ιστορία και προσφορά δεκαετιών στο μουσικό μας τοπίο, με αμέτρητα τραγούδια, αληθινό πλούτο για την μουσική μας σκηνή.
Ο Στέλιος Διονυσίου, προικισμένος με γνήσια λαϊκή φωνή που κουβαλάει ιστορία… θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές.

Η Ασπασία Στρατηγού χαρακτηρίζεται ως μια προικισμένη ερμηνεύτρια η οποία μπορεί να υποστηρίξει πολλά είδη τραγουδιού με την ίδια συνέπεια και δύναμη.

Το πρόγραμμα συνοδεύει 6μελής ορχήστρα με άριστους μουσικούς. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ποιότητα στη διασκέδαση με το κέφι…»..

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν:

α) εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων,
β) περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν,
γ) περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος,
δ) περίπτερα τοπικών παραγωγών και
ε) περίπτερα συλλόγων και φορέων.

• Παράλληλα με τις εκδηλώσεις της 13ης Γιορτής Χαλβά, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ.) σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων (Σκακιστικό Τμήμα) συνδιοργανώνουν το 3ο Ανοιχτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού Φαρσάλων στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.
6η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 13ης Γιορτής Χαλβά στα Φάρσαλα

Στο πλαίσιο της 13ης Γιορτής Χαλβά που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 στην Πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμος Φαρσάλων προγραμματίζει για 6η συνεχή χρονιά τη λειτουργία Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων.

Ο στόχος της Έκθεσης εντοπίζεται στο να προβάλλει παραγωγούς τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, χειροτέχνες, συνεταιρισμούς-αγροτικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου σε περίπτερα που διατίθενται δωρεάν από τον Δήμο.

Για τη συμμετοχή στην Έκθεση πρέπει να κατατεθεί αίτηση ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018.

(οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος, Γραφείο 03, αρμόδιοι υπάλληλοι Βούλα Καλφούντζου, Βούλα Μπαλαμπάνη, τηλέφωνα επικοινωνίας: 24913 50113, 133).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !