22 Ιουνίου 2018

Αποχαιρετιστήριος λόγος του Βασίλη Τσακιρίδη προς τον συνάδελφό του δάσκαλο Πλάτωνα Χατζησάββα



Έρχεται κάποτε η στιγμή να αποχαιρετίσουμε έναν εξαίρετο συνάδελφο και φίλο. Ένας ορίζοντας φίλε Πλάτωνα κλείνει αλλά ανοίγει ένας άλλος. Αυτός ο ορίζοντας των 35 ετών προσφορά στην εκπαίδευση δεν θα κλείσει, θα είναι ο φάρος στο σύμπαν της καρδιάς σου. Εκεί μέσα θα τοποθετήσεις τις όμορφες στιγμές που έζησες με τους εκατοντάδες μαθητές σου μαζί με τα πρόσωπα των συναδέλφων σου στριμωγμένα για να παραμένεις πάντα σε ετοιμότητα κάθε φορά που συναντάς δυσκολίες ή κάθε φορά που θα επιστρέφει η γλυκιά νοσταλγία της μνήμης.

Ο υποδειγματικός τρόπος προσέγγισης και συνεργασίας μαζί σου εξύψωσε την αγάπη προς το πρόσωπό σου. Γνωρίζοντας την αγάπη σου για τον αθλητισμό δημιούργησες την ποδοσφαιρική ομάδα των δασκάλων Πιερίας. Η ιδέα ξεκίνησε από μια ομάδα δασκάλων της Πιερίας με εμπνευστή και πρωτεργάτη εσένα τον ακούραστο δάσκαλο Πλάτων Χατζησάββα, οι οποίοι εμπνευσμένοι από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο αλλά και τη διάθεση να προωθήσουν τον αθλητισμό ίδρυσαν την ποδοσφαιρική ομάδα των δασκάλων Πιερίας. Γνωρίζοντας την αγάπη του Πλάτωνα για την ομάδα στους αγωνιστικούς χώρους σε αντίθεση με τη σχολική τάξη που είναι ο χώρος της μαθησιακής διαδικασίας, ακούραστος παραγωγός της εκπαίδευσης, κυματοθραύστης στην καθημερινότητα με προσφορά γνώσης στα λευκά τετράδια των μαθητών του.

Ευχόμαστε στον ακούραστο συνάδελφο Πλάτωνα Χατζησάββα να τον συνοδεύει η εμπειρία των 35 χρόνων στην εκπαίδευση και να φέρνει στη μνήμη του την πραγματική αγάπη που κέρδισε από τα παιδιά, διότι οι μαθητές είναι αυτοί που πραγματικά αποδεικνύουν την αγάπη τους.

Φίλε Πλάτωνα, φεύγεις με τις βαλίτσες γεμάτες εμπειρίες, όμορφες στιγμές που σου χάρισαν εκατοντάδες μαθητές με την αγάπη και τη χαρά τους που σε είχαν δάσκαλό τους. Το σχολείο ήταν το δεύτερο σπίτι σου αγωνιούσες για το καλύτερο και φρονιμότερο για αυτό και εμείς οι εκπαιδευτικοί σε ευχαριστούμε που είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί σου.

Κλείνοντας πιστεύω ότι θα είσαι αρωγός και θα έχεις περισσότερο χρόνο και αγάπη να αφοσιωθείς στην ομάδα των δασκάλων που δημιούργησες και συνεχίζεις να την οδηγείς προς το καλύτερο.
                                                                        Με εκτίμηση
                                          Ο συνάδελφός σου Βασίλης Τσακιρίδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !