21 Ιουλίου 2016

Ξεκινούν μελέτες για το οδικό έργο Φλώρινα-Πτολεμαϊδα

Ξεκινούν οι μελετές από το Υπουργείο Υποδομών και την Εγνατία για το τμήμα Φλώρινα-Πτολεμαϊδα που ολοκληρώνει τον άξονα Κοζάνη-Νίκη.
Αύτο είπε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Αντωνιάδη.

Μίλησε για καθυστερήσεις, η προχειρότητα, η έλλειψη σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης των κυβερνήσεων του παρελθόντος, που έχουν οδηγήσει δυστυχώς και τη Δυτική Μακεδονία σε ένα ιδιότυπο καθεστώς απομόνωσης.
Όπως είπε ο κος Σπίρτζης στις 28 Μαρτίου 2016 εγκρίθηκε χρηματοδότηση 800.000 ευρώ στο πλαίσιο του Προγράμματος «4ο ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016» για τη χρηματοδότηση των μελετών του Οδικού Άξονα «Πτολεμαΐδα- Φλώρινα» και στις 20 Μαΐου 2016 η «Εγνατία Οδός» απέστειλε στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας τη βελτιωμένη πρόταση νέας χάραξης δεκαεπτά χιλιομέτρων περίπου για το Τμήμα «Ξινό Νερό-Αμμοχώρι», η οποία διέρχεται πλήρως εκτός των λιγνιτωρυχείων της Βεύης και των χαρακτηρισμένων περιοχών μεταλλειοκτησίας.
Τέλος, στις 31 Μαΐου η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας συμφώνησε οριστικά με τη νέα χάραξη των δεκαεπτά χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομώ η λύση που προκρίθηκε έχει κόστος κάτω από 100εκ.ευρώ για το έργο μήκους 51χλμ.
Σημειώνεται, επίσης, ότι το τελευταίο τμήμα «Φλώρινα-Νίκη» δόθηκε φέτος τον Μάιο στην κυκλοφορία. Το τμήμα Κοζάνη-Πτολεμαϊδα έχει κατασκευαστεί στο παρελθόν αλλά χρίζει επίσης βελτίωσης.
ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !