21 Ιουλίου 2016

Μεσογειακή διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή τα τελευταία χρόνια είναι στο επίκεντρο συζητήσεων σχετικά με τις ευεργετικές της ιδιότητες. Σύμφωνα με αρκετά ευρήματα μελετών σχετικά με τη μεσογειακή διατροφή, μειώνει τα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας για νοσήματα όπως ο καρκίνος και ρα καρδιαγγειακά.

Τα χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής
1. Υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου
2. Μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και πιο συγκεκριμένα κατανάλωση κόκκινου κρασιού
3. Υψηλή κατανάλωση οσπρίων και δημητριακών
4. Υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
5. Μειωμένη κατανάλωση κρέατος
6. Μέτρια κατανάλωση πουλερικών
7. Υψηλή κατανάλωση ψαριών και ιδιαίτερα λιπαρών ( περιέχουν ω-3 λιπαρά)
8. Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων

Η δίαιτα είναι πλούσια σε πολυακόρεστα, μονοακόρεστα, βιταμίνες και φυτικές ίνες, ενώ η κατανάλωση κορεσμένου λίπους είναι περιορισμένη κάτι που συμβάλλει προστατευτικά στη μείωση ου κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Από μελέτες επίσης φάνηκε πως σε άτομα με εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο μειώθηκε η πιθανότητα επανεμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου με την εφαρμογή της μεσογειακής διατροφής.

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !