21 Ιουλίου 2016

Ποντιακό γλέντι στο Μακροχώρι Ημαθίας

«Αυτοί θα συνεχίσουν το άτιμο ποντιακό DNA, που κανένας Φίλης και κανένας καταπατητής της ιστορίας μας δεν μπορεί να το πατήσει», είπε από το μικρόφωνο ο Βασίλης Ασβεστάς, παρουσιαστής της εκδήλωσης στο Μακροχώρι,
προτρέποντας τον κόσμο να χειροκροτήσει τα χάταλα του συλλόγου που έκαναν την είσοδό τους με τον χορό πατούλα, την πρώτη μέρα των διήμερων εκδηλώσεων.
Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου διοργάνωσε στο τοπικό γήπεδο ένα ποντιακό διήμερο, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016.
Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξαν τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Κλείτου Κοζάνης. Την βραδιά έκλεψαν οι μικροί χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου που παρουσίασαν χορούς κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ως άξιοι συνεχιστές της ποντιακής παράδοσης.

Στιγμιότυπο από το ποντιακό γλέντι
Η βραδιά συνεχίστηκε με ποντιακό γλέντι με τους: Κώστα Θεοδοσιάδη στο τραγούδι, Άκη Σιαμίδη και Μιχάλη Κασαμπαλίδη στη λύρα, Γιάννη Παναγιωτίδη στο κλαρίνο και Γιάννη Πολυχρονίδη στο νταούλι.
Την επόμενη μέρα οι Γιώργος Σιαμλίδης στο τραγούδι, Γιώτης Κωνσταντινίδης στη λύρα και το τραγούδι, Γιάννης Τσανασίδης και Χρήστος Βαρύτιμος στη λύρα, Μιχάλης Τσανασίδης στο αγγείο και Δημήτρης Μητρούλης στο νταούλι απογείωσαν τον κόσμο σε ένα γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !