21 Ιουλίου 2016

Σε απόγνωση οι παραγωγοί στη Βόρεια Ελλάδα, περιμένουν τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Σε δύσκολη κατάσταση έχουν περιέλθει οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα, ασφυκτιώντας οικονομικά από την αδυναμία της Πολιτείας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε συνεπείς αγρότες και πολίτες που δεν χρωστάνε αλλά τους χρωστούν.
Ο ΑγροΤύπος γίνεται καθημερινά αποδέκτης της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί που βλέπουν από τη μία το κόστος παραγωγής να έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα επίπεδα, από την άλλη να μην πωλούν τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικές τιμές, τη στιγμή που η πολυπόθητη πληρωμή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ  πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ομάδας αγροτών από το Κιλκίς που καλλιεργούν βαμβάκι και σιτηρά. Ένας εκ των παραγωγών ανέφερε στον ΑγροΤύπο: «Περιμένουμε τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Ήταν να πληρωθούμε τέλη του Ιουνίου, μετά πήγαμε στις αρχές Ιουλίου και ακόμα περιμένουμε».
Εμείς από την πλευρά μας πληρώνουμε τον ΕΛΓΑ στην ώρα μας και δεν έχουμε εκκρεμότητες. Είμαστε πολλά άτομα που περιμένουμε τις αποζημιώσεις και πλέον κινδευνεύουμε να χάσουμε και τη ρύθμιση για τον ΟΓΑ. Έχουμε ρυθμίσει το ρεύμα σε 36 δόσεις, θα το χάσουμε και αυτό. Τα βαμβάκια που είχαν  καταστραφεί από τις βροχοπτώσεις τον Οκτώβιο είναι απλήρωτα, άλλοι έχουμε αμπέλια, ρόδια κλπ. Περιμένουμε αυτά τα χρήματα από το Πάσχα. Μας είχε βγει μάλιστα και η εκκαθάριση για να πληρωθούμε αλλά τελευταία στιγμή η πληρωμή δεν έγινε.
Δίνουμε το στάρι 14 και 15 λεπτά και να μην πούμε για το κόστος των εφοδίων, τι τιμές είχαμε πριν μερικά χρόνια και τι πληρώνουμε σήμερα», ανέφερε ο παραγωγός από το Κιλκίς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !