20 Ιανουαρίου 2019

Κοζάνη: Ανήλικος πρόσφυγας περιφερόταν ξυπόλητος στα χιόνια



Με σοβαρά κρυοπαγήματα στα άκρα και με κίνδυνο να χάσει τα δάχτυλα των ποδιών του, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ένας 17χρονος Πακιστανός, που βρέθηκε παγωμένος και ξυπόλυτος σε έναν στάβλο στην Αιανή Κοζάνης, σε χιονισμένο τοπίο και σε συνθήκες ολικού παγετού, μετά από αναζητήσεις τριών ημερών.

Ο ανήλικος, που φιλοξενείται τους τελευταίους δύο μήνες σε ξενώνα ασυνόδευτων της ΑΡΣΙΣ στην Αιανή και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει προβλήματα, είχε φύγει από το ξενοδοχείο όπου στεγάζεται η δομή και επί τρεις μέρες περιπλανιόταν στην περιοχή, με το θερμόμετρο παραμένει σε αρνητικές τιμές όλο το 24ωρο και τις νύχτες να φτάνει και σε διψήφια νούμερα υπό το μηδέν.

Η εξαφάνιση σήμανε συναγερμό στους ανθρώπους της Οργάνωσης, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία, την εισαγγελία και κάποια τοπική ομάδα διάσωσης. Έγιναν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και τελικά το απόγευμα της Τετάρτης ένας χωρικός οδήγησε τους αστυνομικούς σε μια σταβλική εγκατάσταση έξω από την Αιανή. Ο ανήλικος Πακιστανός βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, παγωμένος, έχοντας βγάλει τα παπούτσια και τις κάλτσες και αδυνατώντας να κουνήσει τα δάχτυλα των ποδιών του. Διακομίστηκε εσπευσμένα στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί σοβαρά κρυοπαγήματα, Β΄ βαθμού.

«Το παιδί έχει άσχημα κρυοπαγήματα. Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από χειρουργούς μας και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δεν κινδυνεύει η ζωή του, αλλά υπάρχει προβληματισμός για την κατάσταση των ποδιών του», είπε στο «Έθνος» ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χιωτίδης. Λόγω της κατάστασης του ασθενούς, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δεχτεί εξειδικευμένη αγγειοχειρουργική αντιμετώπιση. Η μεταφορά του αναμενόταν να γίνει χθες το απόγευμα. «Οι δομές φιλοξενίας είναι ανοιχτές και υπάρχει ελεύθερη είσοδος και έξοδος. Τα παιδιά πολλές φορές κουβαλούν μαζί τους βιώματα που έχουν από το προσφυγικό ταξίδι και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν τον πρώτο καιρό», είπε στο «Έθνος» ο Δημήτρης Βεργίνης, υπεύθυνος της ΑΡΣΙΣ για την φιλοξενία ανήλικων σε ξενοδοχεία, ο οποίος εξέφρασε την ανακούφισή του που ο 17χρονος βρέθηκε σώος και την ελπίδα να αναρρώσει γρήγορα.

Από το ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !